Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósságotok során ittatok/...

Várandósságotok során ittatok/isztok minimális mennyiségű alkoholt?

Figyelt kérdés
Tudom, elég megosztó a kérdés, van, aki szerint főben járó bűn, más szerint 1 pohár bor még megengedett (tapasztalatom szerint az orvosok között is megoszlik ez, ki mit mond). Szóval csak kíváncsi lennék, ki mit gondol erről.
2023. júl. 3. 11:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem, de terhesség nélkül sem
2023. júl. 3. 13:15
 12/21 anonim ***** válasza:
30%

Soha nem iszok alkoholt. 40 éves vagyok. Se cigi,se alkohol, se gyógyszer. És ezt tartom is.

Kávét és energiaitalt pedig a szívem miatt nem ihatok.

Úgyhogy nincs függőségem. És ha rajtam múlik,nem is lesz.

2023. júl. 3. 13:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
En nem ittam, sem terhesen, sem szoptatas alatt. Nem itelem el azt amugy, aki minimalisat igen, sajat dolga mindenkinek, de nekem nem fert bele. Mar nem szoptatok, de most meg mar olyan regen ittam barmit is, hogy nem merek, nehogy kiusson. 😅
2023. júl. 3. 13:20
 14/21 anonim ***** válasza:
97%
Nem ittam, pedig nem vetettem meg én sem az alkoholt. De úgy gondolom, mindamellett hogy semmilyen jótékony hatása nincs, még kis mennyiségben is káros, ha rendszeresen (értem ez alatt a heti 1-2 pohárka bort is) fogyasztják. Mondjuk erre tudományos bizonyítékok is vannak, szóval végképp nem értem, hogy sok orvos még a mai napig miért ajánlgatja a heti 1 dl vörösbor elfogyasztását. Felháborító. Nem azt mondom, hogy tutira baja lenne tőle a babának, de felesleges kockázat. Mintha orosz ruletteznénk... Az alkalmankénti 2 korty meg egyenesen a miafenének kategória. Annyinak mondjuk talán még kára nincs, de legalább haszna sem.
2023. júl. 3. 13:22
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Kb 2 kortyot mikor koccintottunk valamire, szilveszter,szülinap
2023. júl. 3. 13:57
 16/21 anonim ***** válasza:
77%
Mindkét terhességembe beleesett a szilveszter, úgyhogy akkor mindkétszer ittam kb fél pohár pezsgőt, és annyi. Nem is hiányzik, már a kisebbik gyerekem is 3 éves, de azóta is csak a családi banzájokon (szülinap, karácsony, ilyesmi) szoktam inni egyet a többiekkel.
2023. júl. 3. 21:53
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
Egy kortyot sem, ma már mindennek van alkoholmentes változata ami biztonsággal fogyasztható.
2023. júl. 4. 03:33
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Anyámnak annó azt mondta a nőgyógyásza mind a 3 terhességnél, hogy 1 deci vörösbor alkalmanként még jó is lehet (magándoki). Most engem is folyton unszol emiatt, de gyakorlatilag nulla a mennyiség amit eddig megittam.
2023. júl. 4. 09:06
 19/21 anonim ***** válasza:
81%

Párommal évek óta hagyomány, hogy főzünk otthon sört. Minden évben megcsináljuk a szokásos söröket és van egy új íz is. Az új ízbe belekóstoltam májusban (1 korty volt), mert valószínűleg nem csinálunk soha többet ilyet és nem akartam kimaradni az élményből.

De azon kívül nem ittam semennyit, nincs rá igényem.

2023. júl. 4. 11:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Én az első négy hétben ittam, mert volt két születésnap és egy céges buli, azonban akkor még nem tudtam, hogy várandós vagyok. Utána értelemszerűen egy kortyot sem, pedig volt egy befizetett borkóstolós vacsoránk, de odaadtuk inkább ajándékba a barátainknak.
2023. júl. 4. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!