SOTE I. sz klinikáról szeretnék véleményeket, tanácsokat?
Mit kell vinni a babának? Külön készítsek szülőszobai csomagot is vagy elég ha egy táskába csomagolok? Milyenek a szülésznők mert nekem az nincs fogadott. A baba velem lehet? Érdekelne minden!
Köszönöm a válaszokat
36hetes kismama
Szia. A babának rugdalózót, zoknit, sapkát, textilpelust és persze azt a ruhát, amiben hazaviszed. Nem kell a szülőszobába külön csomag. A szülésznők nagyon normálisak, mármint az enyém az volt, Harangozó Tímea alias Bim-bam Nővér :), de már nincs azon az osztályon. A baba az első pillanattól veled van, de van lehetőség arra is, hogy leadd egy kis időre.
Viszont: a nővérek, akik segítenek a szoptatás elsajátításában, azok brutálisak. Erre készülj fel, nagyon pofátlanok, szemtelenek, úgyhogy ne hagyd magad.
Mindezt leszámítva én nagyon meg voltam elégedve.
Szia!
Nekem fogadott szülésznőm volt, Safranyik Erzsébet, egy igazi angyal, plusz még ismerek egy párat hallásból, róluk is jók a vélemények, a barátnőm szegény kifogott egy bunkócskát! De ilyen mindenhol van!
Babának, amit előttem felsoroltak. Plusz én vittem be egy kis sapit, mert elég huzatos a szoba. Köldökápolót, pelust popsikrémet adnak. Bár én a pelust inkább sajátot használtam. Vigyél be cumisüveget, ha nem vagy annyira megszállott, hogy egy csepp folyadékot sem adsz a babának a pár csepp előtejen kívül, míg nem indul meg a tejed, mert fognak vinni cukros vizet, hogy ne sárguljon be, de 1000 éves cumisüvegekben, régi üveg és ráhúzható gumicumi. Rémes!
Én külön csomagoltam a szülőszobára, amire végül nem volt szükség, mert császároztak. Szerintem praktikusabb külön csomagolni, nem kell mindent bevinni szülni, ráér utána apuka becuccolni a gyerekágyas szobába. Ha külön csomagolsz, a szülőszobásba tegyél bőven ásványvizet, lehetőleg szénsavmentest, szőlőcukrot, hogy legyen energidán, papucs, apának papucs, hogy kényelmes legyen, törölköző, tusfürdő, mert utána lezuhanyozhatsz, szülés utáni betét, hálóing, amibe utána felöltözöl. Ezt utána a férjed haza is vihet, mert elkkpzlehető, hogy ez-az véres lesz, gondolom azt nem akarod ott tartogatni 3 napig!
A másik táskába meg minden más mehet amire szükséged lesz a pár nap alatt.
Én 4 ágyas szobában voltam, a baba végig velem volt, a 3 nap alatt kb 2 óra hosszát sikerült aludnom, mert tele volt a szoba és valamelyik baba mindig sírt. Elég fárasztó, de kibírható! Wc 2 szobára, azaz 8 emberre van 1, és ugyanígy a zuhanyzó. Vigyél mellszívót, mert az ottani folyton foglalt.
Csecsemősök, nővérek rémesek. A gyerekorvos egy banya volt. Egy nőci volt aki segített ha kértük, egyébként le se sz@rták a fejünket, de segítettünk egymásnak. Ha ó szobatársakat fogsz ki nem lesz baj, de tényleg ne hagyd magad, azért vannak ott, hogy segítsenek!
Dióhéjban ennyi jutott eszembe, ha van kérdésed, írj nyugodtan privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!