Mik a tapasztalatok myasthenia gravisban szenvedő kismamák?
2018 óta szenvedek myasthenia gravis egy visszafogottabb fajtájában, csak a kettős látás és a szembiggyedés tünetével néha az arcizmok lassúságával. Nem szedek gyógyszert rá sajat felelősségemre.
Kivették tavaly a csecsemőmirigyem azt mondta a doki, hogy babatervezés nyugodtan mehet. Belevágtunk, kiváncsi vagyok milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban minden érdekel!
25/N
Nekem ilyen tüneteim voltak:
izomgyengeség testszerte, izületi fájdalmak mindenhol, még a bordámban is, izomgyulladások itt-ott, fájt a sarkam stb.
A jobb vállam olyan szinten rossz volt, hogy emelni sem tudtam semmit, mozgatni is alig.
Sokáig vizsgálgatták, mondták, lehet, h lupusz. De nem 100%, csak annyi biztos, vmilyen autoimmunbetegség.
Olvastam, hogy a legtöbb autoimmunbetegségre rendkívül jó hatással van a glutén, a tej és a tojás teljes elhagyása, ezért én is kipróbáltam, mert nem akartam gyógyszerezni magam. MINDEN tünetem elmúlt.
1 évig nem próbálkoztunk, csak erre figyeltem, hogy amennyire lehet, egészségesen egyek.
Aztán teherbe is estem elsőre (előtte meg csak kémiai terhességeim voltak, meg egy elhalt a 9. hétben)
Köszönöm a válaszod!
Szülés után nem lett rosszabb?
Sima szülés volt komplikáció mentes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!