Múlthéten voltunk UH-n, ahol 16 hetes voltam és még nem derült ki a baba neme. Mondta a doki, hogy lát fiúra utaló jelet, de olyat is , ami kislányra utal. Nektek ilyenkor már látszódott, hogy kislány v kisfiú?
Már kérdezted, és továbbra is: Igen, a 12. hetin megmondták már.
De barátnőmnek 32. héten sem tudták megmondani, mert vagy a köldökzsinór volt a lába között, vagy nemes egyszerűséggel a hátát mutatta, de volt olyan is, amikor a kezét tette a lába közé.
Esetleg a nub theory (#1-es hozzászóló) alapján lehet megtippelni, ha van normális oldalnézeti képed.
Itt a fiam: [link]
+ ha annyira érdekel a neme, akkor van “nem feltáró” babamozi
Nekem a 12. hetin kérdezték, hogy szeretném-e tudni, aztán az igenlő válasz után "megpróbálta megnézni" a szonográfus. Hát nem tudom, mi lett volna, ha nemet mondok, mert annyira látszott, hogy kisfiú, hogy ha csak véletlenül fordítja arra, akkor is kitalálom a kommentárja nélkül is magamtól laikusként 😀
Ő egyébként minden UH-on szépen mutatta magát, soha nem volt szégyellős :) Ismerősöknél inkább a lányok derültek ki később (18. heti genetikain), szerintem ez olyan lehet, hogy ha van látható kukiszerűség, akkor valószínű, hogy fiú (esetleg lehet az a köldökzsinór, de jobb esetben meg tudják különböztetni), de ha a 12. héten még nem látszik, attól még lehet, hogy van.
Olyan fura, ilyen kevesen csináltattok kromoszóma vizsgálatot??
Én nem bírtam volna sima kombinált tesztre meg ultrahangon találgatásra bízni a gyerekem egészségét és nemét.
Én csináltattam mindenféle vizsgálatot (kombinált + Prena lett végül), de mivel az volt a kérdés, hogy mikor LÁTSZÓDOTT, így ezt irrelevánsnak éreztem, főleg hogy az UH miatt tudtam meg leghamarabb, a mintavétel csak megerősítette.
Ha a kérdező most csináltatná meg a kromoszómavizsgálatot csak ezért, akkor az felesleges pénzkidobás lenne, mert valószínűleg hamarabb látnák a nemét biztosra ultrahangon, mint annak megjönne az eredménye (nekem több, mint 3 hét volt a Prena, rendesen ideges is lettem miatta...).
5-ös voltam
Én leginkább az egészségére voltam kíváncsi, ezért csináltattam a Prenát, az, hogy a nemét is megállapították, már csak a bónusz volt.
Nálunk nem jöhetett volna szóba Down-os gyerek sem, ami a legenyhébb kromoszómális betegség lett volna.
#6 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!