Kinek volt hasonló? 8hetes kismama vagyok és már
többször is volt nagyon halvány barna illetve
rózsaszínes,ragacsos, folyásom, de a wc papíron nem
látszik, nem mindennap van, A nőgyógyászom aztmondta
normalis
11/22 A kérdező kommentje:
2 napja látott orvos, kedden megyek a védőnőhöz
Egyébként vicces, mert nem is tudnám hogy ez van mert wc papíron nem látni semmit, csak például amikor felraksz egy tampont, na kb azon lehetne észre venni, wc papíron semmi.
Sokáig aggasztott, de mindenki aztmondta hogy normális, aztán megnyugodtam de érdekelt azért hogy valakinek volt e ilyen
12/22 A kérdező kommentje:
A szuleszno ismerosom is vegig barnazott hol barna hol rozsaszin, de neki is aztmondtak hogy normalis, meg o is aztmondta neki se volt gond.gondoltam ennyi orvosnak mar hihetek
Hát akkor higgy neki, ennyit tudok mondani. De attól, hogy az ismerősödnek nem lett belőle gond, az rád nézve semmit nem jelent.
Progeszteronpótlás is csak akkor segít, ha az a baj és időben adják, de mivel ártani nem árt, legtöbb orvos fel szokta írni akkor is, ha különösebben nincs rá szükség.
2023. jún. 7. 09:41
Ha ennyi okos ember elmondta neked, hogy ez normalis, mi a kérdés?
Nekem 2x volt barnázásom, mibd a 2x vetélés lett a vége. Nekem meg azt mondták, hogy ez nem mormális...
2023. jún. 7. 09:50
15/22 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem kedves utolsó hogy normális e hanem hogy valakinek volt e hasonló
Nagyon sajnálom, hogy neked vetélés lett a vége
Én az előzővel 7-11 hetes korig barnáztam, ami néha rozsaszín volt. Kaptam progeszteront, amitől nem javult, viszont a baba megmaradt, egeszséges lett. Nem tudom kúp nelkül mi lett volna, lehet semmi, de így biztosabb volt. Második terhessegnél ez már nem volt.
2023. jún. 7. 10:20
17/22 A kérdező kommentje:
Egyebkent nekem csunyan visszeres a labam, anno a fogamzasgatlot se irta fel, nehogy baj legyen, nem is szedhettem sose ilyen hormon tartalmu gyogyszereket
Ha most progit kene szedni szerintem nem is irna fel, vagy ez nem fugg ossze?
Itt semmivel sem leszel okosabb. 2 oldala van az éremnek. Bajt jelzett Vs nem jelentett problémát. Mivel első terhességed, nincs mihez viszonyíts. Az hogy másnak mitől volt, te nem leszel beljebb. Okozhatja hematoma, progeszteron hiány vagy épp nem is talàlják az okát. Ezer féle variáció lehet. Nálam elsőnél nem volt semmilyen vérzésre utaló jel, így amikor pozitív lett a teszt másodszor és barnáztam, tudtam, hogy ez akár bajt is jelenthet. Az is volt. 2szer is. Most hogy harmadszorra sikerült és lett szívhang is, semmi ilyet nem tapasztaltam. Ahogy előttem írták, a biztonság kedvéért írt fel az orvos progeszteront. Ártani nem árt alapon. A helyedben megnézetném magam, mivel már élő terhesség, írnak a kórházba fel rá valamit vizsgálat után. Akkor és ott esetleg kiderül, hogy mi okozza. Itt a gyakorin nem fog elmúlni. Csak idegesíted magad.
2023. jún. 7. 11:12
Írod,hogy több orvosnál is voltál és most vagy még 8 hetes. Hánynál voltál? Mióta barnázol? Ha annyira normális volna,minden terhes nőt végigkísérne ez. :( Volt barátnőm,akinek volt barnázás,ő is kapott progeszteronpótlást egyből. Azért terhesség alatt a vérzés nem normális. A barnázás is vér,a rózsaszín meg pláne. Nálam a doki már a 6 hetesen mondta,hogy nem ír fel progeszteront,de HA véreznék/barnáznék azonnal szóljak rám néz és ír is fel azért. A progeszteronnak semmi köze a fogamzásgátlóhoz. Progeszteron alapjáraton is termelődik. Van akinél előfordul ok nélkül is, van akinél viszont rosszat jelez sajnos. Nálam a 25. héttől voltak minimális vérezgetések,hát nem voltam nyugodt egyáltalán. Mindig egyből megnézett a dokim.
2023. jún. 7. 12:23
Ja,a védőnő viszont nem orvos. :D 19# voltam.
2023. jún. 7. 12:24
Kapcsolódó kérdések: