A cyclogest kúpot hányadik terhességi héten hagytátok abba?van olyan akinek egész terhesség alatt kell?Nem lesz baja a babának ha a abba van hagyva pl a 13.héttől?
Nekem az elején nagyon alacsony volt a progeszteron 25,5 és akkor barnáztam is. Utána még 2-szer lett nézve és akkor már 70 és 100 körül volt, arra azt mondta az orvosom, hogy elég és nyugodtan hagyjam abba. Én megbíztam benne, azóta szerencsére nem volt semmilyen vérzés vagy barnázás. Most a 20. héten vagyok.
Igaz nekem utro kúp volt progipótlásnak de 12 hetesen abbahagyatta velem az orvos.
12 hetes korra a méhlepény teljesen átveszi a hormontermelést. Termel már előtte is, fokozatosan egyre többet.
14 hetes korra pedig már táplálja is a babát, ezért sokat olvasni mindkét terhességi hetet.
Nekem is 12. hétig kellett használnom, de én akkor már éreztem hogy nincs rá szükségem.
(Hogy miből éreztem nem tudom megmagyarázni, de felesleges érzésem volt)
13+0-nál váltottam 100 mg-os utrogestanra (volt itthon korábbról), első nap 3-3 darabot tettem fel és naponta csökkentettem, a végén 2 napig csak reggel 1-et tettem fel, így 14+0-ra leépítettem.
Én este használtam, nem barnáztam, de volt előtte egy vetélésem és egy kémiaim, így elővigyázatosságból írta fel a doki.
A 12. hét után mentem hozzá, mondta, hogy a maradékot használjam el kétnaponta, aztán abbahagyhatom.
Szerintem már bőven elhagyhatod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!