Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy és kitől kérhetek majd...

Hogy és kitől kérhetek majd terhesen hcg és progeszteron vérvételt?

Figyelt kérdés

Kicsit idegen nekem még ez a téma. Nemrég 10 hetesen elvesztettük az első babánkat és érdekelne, hogyha újra teherbe esek akkor hol tudnék ilyet csináltatni?

Esetleg hogyha magán orvosnál lenne a terhes gondozás akkor ő ad majd beutalót rá?

2023. máj. 23. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én minden vérvételre valamelyik Synlab laborba mentem. Magán, nem kell beutaló, időpontra mész, csak azokat az paramétereket nézik, amiket kérsz. Persze fizetős.
2023. máj. 23. 15:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Jobban jársz, ha elmégy magánlaborba és ott kéred amire kiváncsi vagy.

Ugy tudom magánorvos nem írhat ki TB támogatott laborra.

2023. máj. 23. 15:31
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

Magánorvos nem adhat állami ellátásba beutalót, magánlabor a pedig nem kell beutaló.

Foglalsz egy időpontot magánlaborba, elmész és megcsinálják.

Viszont én azt tanácsolom ne csináld. Nem fogsz tőle megnyugodni, csak idegesebb leszel hogy ez most jó vagy nem jó kevés vagy sok... Bérmi is lesz az eredmény ugyanolyan bizonytalanságban leszel mintha nem csináltattál volna.

(Tapasztalatból mondom)

Progeszteront próbálj meg magánorvossal előre felirat i, hogy legyen otthon, ha az megnyugtat, de ennél többet egy kezdődő terhességért nem lehet tenni. El kell fogadni, hogy ez egy olyan dolog, amire nincs befolyásunk.

(2 évbe telt nekem is mire elfogadtam, de felszabadító érzés.)

2023. máj. 23. 15:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld pipa.
2023. máj. 23. 16:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Innen is látszik mennyire nem értek ehhez sajnos. 25 vagyok és erre a suliban anno nem készítenek fel 🤣

Benne vagyok fb csoportokban, a vetélés és missed ab utáni babavárás névre hallgató csoportban pl és olvasgatom, hogy így meg úgy ennyi meg ennyi az érték és én még nézem, hogy baszki ez ennyire fontos? 😮 De köszönöm a válaszokat tényleg! Bár még úgysem aktuális. Majd ha ott tartok akkor az orvosommal beszélek, hogy mégis mit ajánl.

2023. máj. 23. 16:07
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Nem fontos, csak úgy akarják érezni tesznek valamit azért hogy sikerüljön, pedig a hcg vérvételből nem fog jobban megmaradni a baba.

10 hetes vetélésnél az elején még biztos, hogy szép volt a hcg és ha nem véreztél már 5 hetesen akkor a progeszteronod se lehetett annyira rossz hogy a vérvételből bármire előre lehessen következtetni.

A progeszteron hiány nagyon korai vetéléseket okozza inkább, ha már van szívhang és utána áll le szinte tuti, hogy genetikai betegség okozza, azt pedig nem lehet kivédeni.

2023. máj. 23. 17:40
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
Ha tudod hogy nem ezért ment el, akkor minek a progeszteron és a hcg vérvétel legközelebb???
2023. máj. 29. 09:51
 8/10 A kérdező kommentje:
9-es! Kérlek olvasd fentebb vagy írj üzenetet ☺️ hosszú lenne 😁
2023. máj. 30. 04:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Igazad van 6-os. Nekem 9+4 állt meg a fejlődésben, amit 1,5 héttel később vettem észre, mert akkor kezdtem barnázni. Missed ab lett, nem is akart elmenni magától. Ezer százalék, hogy nem progeszteron gond volt, bár nem nézettem, nem fizettem ki vérvételekre egy kalap pénzt, mert értelmetlennek éreztem. Úgyis van vérvétel terhesen, én meg utálom, elég ami muszáj. 4-5-6 hetes terhességek mennek el progeszteron hiány miatt esetleg, de nem 7-8-10 hetesek.

Már a középkorban ki kellett volna haljon az emberiség, ha nem még előbb, hisz nem voltak progeszteron bigyók, sem laborok. Mindenki élte szépen az életét, aztán megszületett a gyerek. Ha nem, annak fejlődési oka volt.

2023. szept. 2. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:
10 hetesen egészen biztosan nem progeszteronhiány miatt vetéltél el, tehát tök felesges méregetni.
2023. szept. 2. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!