Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor a tényleges idő hogy...

Akkor a tényleges idő hogy alakul?

Figyelt kérdés

Mindig úgy számolnak hogy az utolsó menzesz első napjához viszonyítanak mikor megállapítják.

Pl ez nekem másodika volt, de azt is tudom hogy mikor vagyok termékeny és bizonyos okok miatt csak akkor voltunk együtt igy be tudom lőni hogy kb 17-20 között eshettem teherbe akkor hogy tudom reálisan kiszámolni mikorra várható?

2023. máj. 10. 09:48
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Mindig az utolsó menstruációtól számolnak.

De ha nagyon megnyugtat, van a neten fogantatásnaptár is ( conception date), ugyanazt fogja mutatni, max. 1-2 nap eltérést.

A terhesség 40 hét. Fogantatástól 38, mert ugye az kb 2 héttel az utolsó mensi után történik.

2023. máj. 10. 09:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet reálisan kiszámolni mert nem pontosan jön a gyerek ahhoz képest sem. 37. héttől már születnek babák és sokaknak be sem indul olyan sokáig, hogy már indítani kell, nehogy baj legyen.
2023. máj. 10. 09:53
 3/5 babyboom567 ***** válasza:
68%
sehogy
2023. máj. 10. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként teljesen mindegy. Az egy viszonyítás. Hogy a szülés mikor indul be, az egyszer csak kiderül. Nem lehet tudni előre. Pl. a sógornőm 1 hónappal későbbre volt kiírva, mint én, és 3 nappal korábban szült. Vagy pont az ő testvére 25 hétre szült! (Életben maradt a baba)

Nálam a legkorábban érkező 10 nappal korábban volt a kiírthoz képest.

Viszonyításnak jó, de kicsi az esélye, hogy pontosan azon a napon születik. Persze ez sem kizárt. 🙂

2023. máj. 10. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Reálisan sehogy, nagyjából lehet megsaccolni mensi alapján vagy a mert méretei alapján. Nekem pl 3 nappal nagyobbnak mertek mint a mensi idő így automatikusan az lett az új várható időpont.
2023. máj. 11. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!