Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak, hogy ne hányjak...

Mit csináljak, hogy ne hányjak ki mindent?

Figyelt kérdés
Lassan 8 hetes terhes, és konkrétan bármit eszek kihányom. Egész nap megállás nélkül fáj a gyomrom és émelygek. Ma is natúr kiflit ettem, banánt, meg egy pudingot de semmi nem marad benn. Már olyan elkeseredett vagyok. 😔
2023. máj. 9. 19:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ha a folyadek megmarad benned, akkor az jo, nem kell aggodni, a kaja mellekes, a lenyeg, hogy ne szaradj ki.

En a 24. hetig hanytam napi tobbszor, tudom mennyire borzaszto…

Kitartast!

Altalaban azert kb a 13. hetre elmulik :)

2023. máj. 9. 19:47
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Ez velem és így volt és senkit nem érdekelt. Most már nem vagyok benne biztos, hogy ez annyira normális, mint ahogyan a nodokik beállítják. Az első trimeszterben nem okoz gondot a babának, de később szerintem igen. És velem később sem foglalkoztak, pedig nem múlt el ez a borzalmas állapot. Abból gondolom, hogy nem hat jól a fejlődésére, mert reszkepesseg zavara lett. Viszont tökéletes súllyal született, úgyhogy tényleg elvette ami kellett neki úgy is, hogy semmit nem ettem. De a lényeg: tudnak ludea savlekotot felírni neked, van akinek segít. 12. héttől cerucal-t, az jó, de nekem csak infúzióban hatott egy idő után. Más nekem nem segített.
2023. máj. 9. 21:23
 13/22 anonim ***** válasza:
Vészes hányásom volt. Semmit nem csináltak velem. A nődoki beküldött a kórházba kiszáradás miatt, onnan meg elküldtek haza (se infúzió, se vizsgálat). 2 terhességet végig csináltam így, túléltem. Mindegyiknél a feléig tartott és napközben többször. Csak feküdni tudtam.
2023. máj. 9. 22:03
 14/22 anonim ***** válasza:

Nehéz nagyon,sajnos. :( Nekem a 9. héttől kezdődött és tartott a 13. hétig,amikor minden nap(néha 1 nap kimaradt)hánytam legalább 2-3x,egész nap émelyegtem,borzasztó volt. Utána a 16. hétig émelyegtem még és hetente 1x-2x hánytam már csak. Ezután lett jó a gyomrom,lett étvágyam is. Visszatért a 30. hét után 1-1x hányás meg a savam. Az elejét viszont nagyon megszenvedtem,én még ilyen rosszul nem voltam,pedig a sima hányós vírus is mindig leterített,de az elmúlt 2 nap után,de ez hogy heteken át folyamatosan minden nap. Mellé szédültem,ájulás kerülgetett,volt hogy feküdtem csak. Én kipróbáltam mindent,ami jó volt limonádét ittam,nekem attól mindig picit jobb lett,utána újra rossz,de arra a kis időre is olyan jól esett. De ez is csak ideiglenes volt. Igazából semmi nem segített igazán,csak az idő ahogy telt. 16. héttől szedtem Ludeát,de például a végén amellett is ugyanúgy rosszul voltam,hánytam és a savam fent volt.

Kitartást kérdező! Piciket egyél,amit bírsz,igyál,pihenj.

2023. máj. 9. 23:30
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha ilyen típus vagy nem tudsz nagyon semmit csinálni. Én a 7. hónapig hánytam napi szinten csak a 2. trimeszterben már csak napi 1-2 szer és nem mindent. Ami nekem segített hogy azt ettem amit kívántam, gyógyszertárban lehet kapni gyömbéres nyalókát (kisgyerekek szokták enni buszon ha hányingerük van) azt ettem, b6-ot, sokat ittam. Egyébként amíg nem hányod ki a vízet is nincs nagy baj. Én hányással 2x voltam kórházban, ott se jobb mint otthon. Szedj napi rendszerességgel b6-ot! Esetleg háztartási keksz, hideg cola amiből a szénsavat kikevered segíthet. Kitartást!
2023. máj. 10. 01:48
 16/22 anonim ***** válasza:
13%
1-es voltam. A hányásra mindenképpen iras fel hányás csillapitót. Főleg ha nem azonnal hányod ki az ételt. A hányás csillapító segít. Az émelygésre is lehet gyógyszert kérni, ami segíti az emésztést. Egy terhes nőnek mindenképp ennie kell és benne kel maradjon az étel, a gyerek egészséges fejlődése miatt.
2023. máj. 10. 09:11
 17/22 anonim ***** válasza:
56%
1-es nagyon jó gondolat, de a 12. hét előtt nem adnak gyógyszert, mert károsítja az embriót.
2023. máj. 10. 09:45
 18/22 anonim ***** válasza:
72%
16# Az én nőgyógyászom még a Ludeát sem ajánlotta a 12. hétig nemhogy a hányásra gyógyszert. :D
2023. máj. 10. 09:54
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
🤣 Az első két trimeszterben folyamatosan fogytam ez miatt (én sovány voltam a hasam baromi nagy). A gyerekem mégis 4200 grammal született makk egészségesen. A test úgyis elsőre a babáról gondoskodik nem lesz semmi baja....
2023. máj. 10. 12:43
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
19 Ez velem pontosan ugyanígy volt, aztán 5 évesen kiderült, hogy diszlexia veszélyeztetett, rossz a beszédértése. Okát nem lehet tudni. De lehet, hogy amiatt, mert semmi tápanyagot nem tudtam bevinni terhesség alatt.
2023. máj. 10. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!