Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 hetes kismama vagyok, az...

35 hetes kismama vagyok, az átlag vérnyomásom 140/80 a terhességem alatt! A napokban 152/98,155/105 és 157/104 körülieket mértem a nap minden szakában. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
Ma az ügyeleten 3x1 Dopegytet írtak fel, és mellé 0,25 mg-os Frontin nyugtatót. Fehérje nincs a vizeletemben. A vérnyomásom nem csökken! Mire számíthatok?
2010. okt. 9. 17:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

gondolom nem akarják hogy megpattanjon az agyadban egy ér, magas vérnyomásnál előfordulhat sajnos.

Amúgy ezt én is megfigyeltem, hogy felkelés után mindig magasabb a vérnyomásom.

DE!!

Az első babámnál volt magas a vérnyomásom, mert nagyon sokat pihentem, sokat voltam otthon, sokat feküdtem, minden délután aludtam, stb., stb.

A második babánál (most vagyok vele 35 hetes terhes) a legmagasabb vérnyomás amit eddig mértem: 139/85 volt!! Nem szedek semmit, teljesen jó a vérnyomásom. És tudod miért? Mert nincs időm punnyadni a nagyobbik babám mellett!! Biztos vagyok benne, hogy aktívabb életmóddal csökkenthető a vérnyomás is. Próbáld ki esetleg.

2010. okt. 10. 15:25
 12/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én a 36. héttől toxémiás voltam, és befektettek két hétre a kórházba, hogy beállítsák a vérnyomásomat. Nekem két nap alatt felment a vérnyomásom 170/100-ra, amire a végén már 10 Dopegytet és 4 Cordaflexet szedtem egy nap hogy 140/90 alatt legyen. Azt mondták az orvosok, hogy a Dopegyt lassan hat, pont azért, mert ezt a gyógyszert lehet szedni a terhesség alatt, és idő kell, amíg beállítja. Azt is mondták benn a kórházban, hogy úgy kell vérnyomást mérni, hogy előtte 5 percig ülni kell. Gondolom a vizeletet is nézni fogják 2-3 naponta. Lehet hogy kevés a gyógyszer amit szedsz és emelnek rajta. A kórházba szerintem csak akkor fektetnek be, ha viszonylag sok dopegyt sem viszi le. Kitartást és könnyű szülést kívánok.
2010. okt. 10. 18:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Azért, mert ha nyomsz, az is emeli a vérnyomást, és ezt akarják kizárni, azért császároznak. De engem sem kellett megcsászározni.
2010. okt. 10. 18:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Hogy vagy Kedves Kérdező?Vérnyomásod, helyrejött?

Egyik előző válaszolód.

2010. okt. 13. 18:31
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdésedet, szedem a vérnyomáscsökkentőt, 132/89 kb. amit általában mérek, de mértem 121/73 tegnap este, aminek nagyon megörültem! Remélem semmi gond nem lesz már!
2010. okt. 14. 09:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Az még jó, sok sikert a továbbiakra, és csak nyugi, jajj ha én megint kismama lehetnék!!!

Szép szülést, és ha lesz időd, írd meg majd hogy zajlott!

2010. okt. 15. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!