Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A streptococcus vizsgálatot...

A streptococcus vizsgálatot csak 36. Héten csinálják?

Figyelt kérdés

Hetek óta tartó zöldes hüvely folyasom van, az sztk orvos sosem vett kenetet. Magànba vetettem le pár héttel ezelőtt, de nem oldódott meg a probléma és sajnos nem tudok mindig 40 ezreket fizetni érte. Illetve az jutott eszembe, hogy nem nezik-e korábban a streptococcus-t?

22 hkm

2023. ápr. 7. 22:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem megijeszteni akarlak, csak tapasztalatot írok le. Jelenleg 34 hetes vagyok, nekem a terhességem eleje óta volt zöld folyásom, a nőgyógyászom párszor felírt rá vaginális kúpot, krémet amik amúgy kicsit enyhítették is de nem teljesen. Végül az lett a vége az egésznek hogy a kúp elfogyása után, rögtön másnap reggelre olyan fájásaim voltak hogy azt hittük itthon a szülés indult be 20+ hetesen ami ugyebár nem is kicsit ijesztett meg minket. Deréktájon fájások, haskeményedés de nagyon is, vesefájás, járni sem tudtam, sőt még állni sem. Szinte sírva ordítottam, végül mentőt kellett hívni, rögtön el is vittek a kórházba ahol bent tartottak egy hétig mivel a sok vizsgálatok után kiderült hogy 8000+ baktérium van jelen és ezért voltak azok a bizonyos fájások, ezért fájt a vesémnél is. Antibiotikumot kaptam infúziók formájában. 1 hét után hazaküldtek, rá egy hétre megint ugyanaz volt a panaszom, megint bekerültem egy hétre, ugyanúgy antibiotikumot kaptam infúzió formájában, 29 hetes voltam akkor tehát nem is volt olyan rég, márciusban történt. Azóta szerencsére nincs semmi probléma, nincs hálistennek zöld folyásom és a GBS eredményem is negatív lett par napja. Tényleg nem megijeszteni akarlak viszont a zöld folyás az köztudott hogy bakteriális fertőzésre utal és bizony kezelni kell, a babára is nagyon veszélyes lehet, ezt mondták nekem is a kórházban és életem legrosszabb hetei voltak ... Ajánlom hogy minél hamarabb keress fel egy nőgyógyászt aki kenetet vesz és eredmény alapján fel is ír valamit.
2023. ápr. 7. 23:29
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem! Nagyon idegesít engem is a dolog, nem értem miért nem lehet levenni egy kenetet és úgy felírni valamit :( most újra elmegyek magán úton, aztán remélem megoldódik. Megkérdezhetem, hogy milyen antibiotikumot kaptál? Mert én kb 2 hete feküdtem bent, görcsölés miatt. Akkor vettek vért, vizeletet néztek. Genny volt benne, erre kaptam vénásan 2x Zinnatot. Aztán azt mondták ez elég
2023. ápr. 8. 00:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Illetve Macmirort írtak fel akkor, ami szanaszét csípett és brutálisan fájdalmas volt tőle az egész szemeremtest :( utána Lactinelle-t, majd Fluomizint kaptam rá. De volt már a palettan Gynoflor, Vitagyn C is... Komolyan sírva fakadok. A védőnő is csak annyit mond rá H hát a zöld folyás nekem kellemetlen, a babàhoz nem jut fel mert zárt a méhszàj ... Na köszi
2023. ápr. 8. 00:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Az jutott még eszembe, hogy van itthon Fluomizin. Kezdjem el használni addig amíg nem jutok el orvoshoz? Kedden lesz csak várandós ambulancia, ezzel hiába megyek ügyeletre holnap ott sem fognak tenyésztést csinálni szerintem, meg kb elküldenek haza :(
2023. ápr. 8. 01:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen :) És hát nem tudom, így tényleg fogalmam sincs mit tudnék neked ajánlani vagy mondani :( nálam amíg először és másodszor is bent feküdtem a kórházban, elvégeztek kátéterezést is, vizeletet nézték, vért vettek, kenetet és úgy derült ki hogy valójában mi is a probléma. Nekem is zárt volt a méhszáj ugye de ez hülyeség hogy a babának nem lehet ettől baja, igenis lehet és eléggé veszélyes is sajnos, tényleg életem legrosszabb hetei, napjai voltak azok. Egyébként a Macmirort én is használtam még a kórházak előtt, akkor még amikor nem tudtam mi is valójában a bajom és mitől van ilyen sok zöld folyásom de szinte egyáltalán se segített. Egyébként most hogy említetted, hüvelytablettákat is szoktam kapni kórházak előtt, Gynoflort szintén, nekem pedig az volt nagyon rossz így inkább nem használtam tovább. Volt olyan kúp ami kicsit enyhítette és nem volt sok zöld folyásom, sőt, pár napig nem is volt de aztán újra előjött, onnan tudtam hogy ezek a vackok nekem nem is segítenek teljesen, 100%-osan. Nálad megint csak nem tudom sajnos én sem hogy mennyire nagy a probléma, lehet tényleg kevéske baktérium fertőzés van jelen amire csak a megfelelő kúp vagy esetleg hüvelytablettát kell megtalálni ami teljesen eltünteti viszont ehhez jó lenne egy kenetet is levenni mert az a biztos. Szerintem inkább minél hamarabb keress egy nőgyógyászt aki igenis foglalkozik ezzel és kenetet is vesz. Remélem nálad nincs akkora baj mint nálam volt, bár lehet akkor már neked is olyan fájásaid lettek volna. A görcsölésed mitől volt amiért kórházba kerültél?
2023. ápr. 8. 04:48
 6/11 anonim ***** válasza:
És ha segített neked a Fluomizin eddig akkor szerintem addig nyugodtan használd de ott kedden majd ezt mindenképp említsd meg hogy használtad.
2023. ápr. 8. 04:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Éjszaka már aludni sem tudtam annyira égetett a mAcmiror. Gondoltam ma bemegyek az ügyeletre, de sajnos itt olyan a hozzá állás H elhajtanak... Kedden kivarom aztán reggel elmegyek sztk-ba remélem valamit kapok rá
2023. ápr. 8. 09:19
 8/11 A kérdező kommentje:

A görcsölés szerintem a frontok miatt volt. Bár minden nap másik doki nézett egyik azt mondta a folyás miatt, másik hogy a front stb. :(

Most elküldtem a férjemet hozzon nekem Beliena Idelyn krémet, legalább az égő érzést valahogy tudjam csillapìtani

2023. ápr. 8. 09:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehetséges hogy a folyás miatt, legalábbis szerintem az inkább esélyesebb. Macmirort akkor egyáltalán ne is használd már de egy jó tanács; ne használj "egyszerre" többfélét vagy mondjuk egyik nap ilyet, másik nap olyat mert az megintcsak nem tesz jót. Igazából nekem ahogy voltak azok a problémák, a zöld folyáson kívül más panaszom nem volt, nem volt égető érzés vagy fájdalom pisilés közben, semmi egyáltalán, csak a Macmiror nem tett jót mert attól viszketett és inkább abbahagytam még időben. Kitartást neked és keddig használj akkor csak egyfélét ami tudod hogy biztosat segít legalább enyhíteni az égő érzést. Egyébként most figyelem, írtad először hogy kenetet levették neked pár hete de nem oldódott meg a probléma. Az lenne a kérdésem hogy milyen lett az eredménye?
2023. ápr. 8. 12:47
 10/11 A kérdező kommentje:

Vizsgálat eredménye:

Nincs Lactobacillus Flóra

Sarjadzó gomba negatív

Neisseria gon. Negatív

Zsúfolva fehérvérsejtekkel

Erre az Istenhegyiben Vitagyn C-t ajánlott a doki,mondvàn, hogy nincs semmi baj. Az sztk rendelésen Fluomizint, ott azt mondták bakteriális. Most egyébként vissza nézve ez már jó rég volt, februárban :(

Kellene még másra is levetetnem kenetet?

2023. ápr. 8. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!