8 hetes terhes vagyok. Az orvos még nem írt fel semmi vitamint, folsavat. Én pedig elfelejtettem ezekre rá kérdezni a nagy örömben. Mikor szokták ezeket ajánlani, felírni?
Vitamint nem is fog felírni.. mert azt receptnékül kapható. Neked kell kiválasztanod milyen magzatvédő vitamint szedsz.
Ha esetleg vashiányos vagy akkor majd írathatsz a házi orvossal vagy a dokiddal vaskészítményt. Ennyi.
Ha eszel mindent (hús, zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona félék, tejtermékek) akkor felesleges a magzatvédő vitamin, elég a folsav, ebből napi 2-t kell szedni. Ára sem mindegy, mert a folsav 1/4-e 1/5 árban a magzatvédő vitaminnak. Később esetleg ínysorvadás miatt (2. trimesztertől) C vitamin és kizárólag orvosi javaslatra vas is szedhető. Ami nagyon jó még ezek mellé az a Magnézium (Magne B6) amit viszont mint a folsavat, szedni kell, ez az esetleges kisebb fájdalmakat is csökkenti.
Azt, hogy melyiket választod rajtad múlik, ha magzatvédő vitamint választassz, én a Femibion 800-at ajánlom, mivel annak a legmasabb a folsav tartalma, ezt viszont úgy tudom csak receptre adják. Mielőtt vitamint veszel, az összetevőket érdemes megnézni és összehasonlítani.
09:50 vagyok
de tényleg, ha nem akarsz zsákba macskát venni, vegyél elevitet. ez egy ismert és elismert vitamin, a 100 db-os ára már nem olyan vészes (bár van akinek nem bírja a gyomra és hány tőle. én a Gravidával voltam így)
Szia!Én az első 12 hétben Elevitet szedtem.Utána végig vasat és magnéziumot,az utolsó 4 hétben és a szoptatás első 2 hónapjában megint Elevitet.
Minden orvos más,lehet a tiéd nem ajánl semmit,de lehet teljesen más vitamint fog ajánlani,mint amit itt írtak.
En a Femibion 800-at szedtem (az orvos ajánlotta), 12. héttol pedig a Femibion 400-at szedem. Nekem nagyon bevállt.
27 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!