Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 8 hetes terhes vagyok. Az...

8 hetes terhes vagyok. Az orvos még nem írt fel semmi vitamint, folsavat. Én pedig elfelejtettem ezekre rá kérdezni a nagy örömben. Mikor szokták ezeket ajánlani, felírni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 8. 09:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
bármelyik magzatvédő vitamin jó, csak szedj valamit. mellé már nem kell más, mert benne van minden.
2010. okt. 8. 09:22
 2/12 anonim ***** válasza:

Vitamint nem is fog felírni.. mert azt receptnékül kapható. Neked kell kiválasztanod milyen magzatvédő vitamint szedsz.

Ha esetleg vashiányos vagy akkor majd írathatsz a házi orvossal vagy a dokiddal vaskészítményt. Ennyi.

2010. okt. 8. 09:25
 3/12 anonim ***** válasza:
nekem az elejétől fogva mondta hogy a femibion800-at szedjem abba benne van minden. de bármejik másik vitamin is jó.
2010. okt. 8. 09:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha eszel mindent (hús, zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona félék, tejtermékek) akkor felesleges a magzatvédő vitamin, elég a folsav, ebből napi 2-t kell szedni. Ára sem mindegy, mert a folsav 1/4-e 1/5 árban a magzatvédő vitaminnak. Később esetleg ínysorvadás miatt (2. trimesztertől) C vitamin és kizárólag orvosi javaslatra vas is szedhető. Ami nagyon jó még ezek mellé az a Magnézium (Magne B6) amit viszont mint a folsavat, szedni kell, ez az esetleges kisebb fájdalmakat is csökkenti.

Azt, hogy melyiket választod rajtad múlik, ha magzatvédő vitamint választassz, én a Femibion 800-at ajánlom, mivel annak a legmasabb a folsav tartalma, ezt viszont úgy tudom csak receptre adják. Mielőtt vitamint veszel, az összetevőket érdemes megnézni és összehasonlítani.

2010. okt. 8. 09:29
 5/12 anonim ***** válasza:
pregnavit nem egy agyonreklámozott vitamin és kb. annyiba kerül, mint a folsav 1500 Ft 2 hónapra. ugyanolyan jó, mint a többi. én most fogok arra váltani femibionról. (az közel 6000 Ft volt és az még csak egy havi adag)
2010. okt. 8. 09:50
 6/12 anonim ***** válasza:
Vegyél Elevitet.
2010. okt. 8. 10:06
 7/12 anonim ***** válasza:

09:50 vagyok

de tényleg, ha nem akarsz zsákba macskát venni, vegyél elevitet. ez egy ismert és elismert vitamin, a 100 db-os ára már nem olyan vészes (bár van akinek nem bírja a gyomra és hány tőle. én a Gravidával voltam így)

2010. okt. 8. 10:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!Én az első 12 hétben Elevitet szedtem.Utána végig vasat és magnéziumot,az utolsó 4 hétben és a szoptatás első 2 hónapjában megint Elevitet.

Minden orvos más,lehet a tiéd nem ajánl semmit,de lehet teljesen más vitamint fog ajánlani,mint amit itt írtak.

2010. okt. 8. 10:27
 9/12 anonim ***** válasza:

En a Femibion 800-at szedtem (az orvos ajánlotta), 12. héttol pedig a Femibion 400-at szedem. Nekem nagyon bevállt.

27 hkm

2010. okt. 8. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Én is 8 hetes vagyok,de az orvosom aki már régóta a pályán van,idősebb korosztály tagja,ő azt mondta h a magyar táplálkozás lehetővé teszi az egészséges magzat kifejlődését,vitamint csak annak kell szedni aki 30 fölött van,aki nem egészséges,és akinek egyoldalú a táplálkozása.Kifejezetten nem ajánlotta a mesterséges vitaminkészítmény szedését.Ilyenkor meg úgyis odafigyelsz arra hogy sok gyümit,zöldséget,főzeléket egyél.
2010. okt. 8. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!