Ikerterhesség már az elejétől vérezgetés és görcsök? mire számítsak megmaradnak?
Hiába írom le, hogy én sajnos elvetéltem az ikreinket a 9.heten, mert jó eséllyel nem azért történt velem mindez, mint amiért te görcsölsz.
Szerintem (és ezt tapasztalatból mondom) nem szabadna aggódnod, valószínűleg csak nő a méhed.
Előző szülésed császár volt?
Nem, spontán hüvelyi szülés volt.
A méh növekedése görcsökkel járhat, rendben na de a vérezgetés? :-(
"Egy doki se tudta megmondani, csak hogy feküdjek de ez lehetetlen mert van egy kisbabám aki egy éves"
Pedig tényleg azzal kockáztatod durván a vetélést, ha veszélyeztetett terhesen nem tartod be az ágynyugalmat, amit előírtak.
Akkor sajnos simán lehet, hogy attól van sajnos. Van egy pár barátnőm akik barnáztak meg vérez(egt)tek amíg abban nem hagyták a 'nagyobb' szoptatását.
Főleg ikrekkel.. tudom-tudom… mennyien tandemeznek meg ilyesmi, de sajnos igen, sokak meg véreznek és görcsölnek. Te most ikres vagy, ami alapból megerőltető, plusz viszonylag kicsi lesz a korkülönbség is.. Sztem a cicizest érdemes lenne leépíteni.. de legalább gondold át.
Szerintem ebbe a gyerekvállalásba,a férjednek is jobban bele kellene állni(persze, tudom dolgozik, és azt is tudom, hogy értetek dolgozik), és több segítséget szerezni valahonnan. Higgyél nekem,az a kisebb rossz ha meghalnak a babák(nyilván ezt sem akarja senki!!és ez is tragédia!!),de sokkal sokkal nagyobb baj,ha koraszülött ,halmozottan sérült,önellátásra képtelen gyerekeitek lesznek valami miatt.Ebbe az egész családotok, a meglévő gyereked, mindenki bele fog rokkanni érzelmileg és anyagilag is.(és egy ikerszülés mindenképpen kockázatos).(van ismerősünk halmozottan sérült gyerekekkel,NEM akarod az ő életét).
Az életetek következő kb 40-50 évét azt fogja meghatározni, hogy ezt a kb 8 hónapot ami még a terhességből van, hogy tudjátok megoldani meg beszelve,összedolgozva.Igenis ebbe most bele kell tenni mindenkinek amit tud.Neked, hogy fekszel amennyit tudsz.A bölcsi jó ötlet, bár nem tudom, hogyan kivitelezhető.
Ez Az a helyzet ahol létjogosultsága van a nagymamai gyednek(szerintem).Vagy a férjed /anyukád/apukád/apósod/anyósod felváltva kivesznek szabit/táppénzt mindent,de meg kell oldanotok, hogy feküdni tudjál.
Kb 30-32 hetet kellene megoldani,nem egy lehetetlen feladat(főleg ha több nagyszülő van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!