Császáros szülés után mennyi idő után lehet újra teherbe esni? Hallottam olyat hogy 5 évig nem ajánlják, mert szétszakadhat a varrat. Mi az igazság? Befolyásolja e ezt az hogy valaki hány kiló?
Figyelt kérdés
2008. dec. 28. 11:19
1/8 anonim válasza:
Én 2007 novemberében szültem császárral, most megint terhes vagyok, augusztusban szülök. A dokim nekem azt mondta, hogy jó, ha 2 év eltelik, de nálam sem lesz semmi gond. Megint császárral fogok szülni egészségügyi okok miatt.
Azt, hogy a kilók hogy befolyásolják, pontosan nem tudom, talán az, aki nagyon molett, nehezebben gyógyul. De ezt nem tudom.
Miért a kérdés (ha lehet tudni..) ?
2/8 anonim válasza:
Szia!Én 3-rom éve szültem császáral és most nem sokára ujra szülünk és talán spontán,nem kell 5 évet várni.Az orvosok folyamatosan figyalik ilyenkor a mütéti heget és ha minden rendben van lehet spontán szülni,ha nem akkor császár ujra.Persze nem javasolt rögtön párhónap elteltével teherbeesni,de nem kell 5évet várni ha nem akarsz!
3/8 A kérdező kommentje:
Augusztusban szültem, és jövö év végére terveznénk a köv babát, azaz akkor szeretnék pocakos lenni. Szülés után nagyon megugrott a sulyom, most 110 vagyok, szeretnék majd fogyni, de ha mégse sikerülne, kiváncsi vagyok mennyire ajánlatos ilyen "gyorsan" újra terherbe esni.
Vannak orvosok akik 5 évet mondanak a biztonság kedvéért, de annyit nem szeretnénk várni.
2008. dec. 28. 11:36
4/8 anonim válasza:
Az én unokanővérem császár után 1,5 évre esett teherbe, és nem császárral szülte a 2. babát.
5/8 anonim válasza:
Császár után nem hogy nem javasolt néhány hónappal teherbe esni, hanem tilos.Ugyanis életveszély miatt abortuszra kerül sor.
7/8 anonim válasza:
Egy ismerősömnek 3x volt császára. A gyerekek 4, 2és fél, és 4 hónapos. Semmi problémája nem volt vele.
8/8 anonim válasza:
Nővérem az első babáját császárral szülte. Rá 9 hónapra újra terhes lett, és mikor a második baba születése előtt pár nappal befektették (mert túl nagy volt a baba), akkor még nem voltak biztosak benne, hogy császár lesz az is. Szóval akár természetes úton is szülhetett volna, de aztán mire a szülés beindult volna, már több,mint 5 kiló volt a becsült súlya, így maradtak a császárnál. Amúgy a kilók szerintem ezt nem befolyásolják, inkább az egészséget befolyásolják, azért lenne jobb minél hamarabb lefogyni, mert a kilok nem tesznek jót se a szívednek, sem a csontjaidnak, izmaidnak, és még egy terhesség csak még jobban megviseli a szervezeted. (ezt nem bántásként írom, hanem csupán aggódásból!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!