Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amikor először éreztétek a...

Amikor először éreztétek a baba mozgását, onnantól milyen gyakran éreztétek? Onnantól minden nap?

Figyelt kérdés
Én 17 hetes vagyok és már párszor éreztem a mocorgását. De most két napja semmit sem érzek. Ez így normális?
2010. okt. 6. 07:15
 1/8 anonim ***** válasza:

persze, hogy normális, ettől ne ijedj meg. ilyenkor még olyan sok helyük van, és ezek a picúrok annyit forgolódnak egy nap leforgása alatt is, hogy van amikor úgy helyezkedik el, hogy kirúgja az oldalad, van amikor meg olyan pozícióban van, hogy rúg és mozog ő, csak épp nem érzed.

az időjárás is hat rájuk, melegben én kevesebbszer éreztem.

napi rendszerességgel elég, ha a 20. hét után érzed, de megjegyzem, van aki még a 20. héten egyáltalán nem érezte a babáját. ez függ attól is, hogy valaki milyen túlsúlyos, milyen vastag a hasfala stb.

amúgy ha később előfordul, hogy sokáig nem érzed, akkor sem kell megijedni, egyél egy kis csokit, attól általában felkelnek, vagy feküdj hanyatt, akkor is jobban érezni őket, és ha még így se semmi akkor el tudsz menni a védőnőhöz szívhangot hallgattatni. de az esetek 99%-ában semmi gond nincs!!!

2010. okt. 6. 07:29
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Változó volt. Nem éreztem mindennap, volt, hogy pár napig nem éreztem semmit. Az uh-n látszott pl. hogy mocorog, abból sem éreztem semmit. Ilyenkor még van bőven helye, picúrka is még, szóval nyugodtan rugdalózhat még anélkül, hogy éreznéd. Én 19 hetesen éreztem először, de utána is nagyon kellett koncentrálnom, és vízszintesen feküdnöm ahhoz, hogy érezzem, amikor mocorog. Jó egészséget és nagyon boldog babavárást Neked! Üdv, 10 hónapos kisfiú anyukája
2010. okt. 6. 07:31
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtató válaszokat! Egyébként kb két napja jött ki rajtam a nátha. Lehet, hogy az is befolyásolja?
2010. okt. 6. 07:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem befolyásolja. Igyál mézes-citromos teát, áztasd meleg vízben a lábadat, gőzölj kamillával, és mihamarabbi gyógyulást és boldog babavárást Neked! Utolsó voltam.
2010. okt. 6. 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:

nem hiszem, bár nem tudom. amikor én egy kicsit náthás lettem, nem vettem észre változást, csak a védőnő mondta, hogy gyorsabban ver a szíve mint szokott és ez nátha megfázáskor így is szokott általában lenni, de nem kell megijedni. sok kamillateát kell inni, torokfájásnál jó a sós vízzel való öblögetés, mert fertőtlenít.

jobbulást és élvezd ki a babavárás minden pillanatát, mert ez egy csoda :D

2010. okt. 6. 07:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

19 hetes Kismami vagyok,17 hetesen mozdult meg először,azota van mikor 2 napig épphogy érzem mozogni,utánna meg olyan aktiv,hogy alig tudok aludni.

Az elején énis furcsálltam de a Dokim megnyugtatott ez normális.

Ne aggodj,rug még olyanokat,hogy csak na! :-)))

Boldog Babavárást!!

2010. okt. 6. 07:58
 7/8 anonim ***** válasza:

18. héten éreztem meg eloszor. Mindig ciklusokban éreztem. Volt, hogy 2-3 napi állandoan mozgott, és volt olyan is, hogy 2-3 napig szinte nem is éreztem. Még nagyon pici a baba, ugyhogy ne aggodj.

27 hkm

2010. okt. 6. 10:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze hogy normális. Én is sokszor paráztam emiatt. Dokim úgy mondta hogy kb. a 22-23. héttől kell érezni naponta.

3 gyerkőcöm van :-)

2010. okt. 6. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!