Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen mértékben normális...

Milyen mértékben normális terhesen a hányás?

Figyelt kérdés
Tegnap este 8-tól óránként hányok, aludni se tudtam. Rossz volt feküdni is. Már epét hányok. Az első babámmal nem volt egyáltalán ilyen.
2023. febr. 25. 07:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem reggel 7-től este 9-ig volt ez 14 héten keresztül, ráadásul délután 5-től 20 percenként hánytam epét, a 9. héten bementem a kórházba, amikor már nyálam sem volt és azt mondták, hogy semmi bajom, ez tök normális. A másodikkal már nem mentem be, pedig még rosszabb volt, de 12 hét után vége lett. Az a tapasztalatom, hogy kórházba akkor kell menni, amikor kb 3 napja egy korty víz nem maradt meg benned és nem pisiltél egy napja. Persze, ha aggódsz, nyugodtan menj be, de valószínűleg nagyon komolyan nem fognak venni. :(
2023. febr. 25. 07:42
 2/8 A kérdező kommentje:

Te jó ég, akkor nem volt neked egyszerű egyik terhességed sem.

Szedtél esetleg valamit hányás ellen? Vagy egyik sem javasolt terhesség alatt?

2023. febr. 25. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a 12.héttől a 25.hétig naponta kb 7 alkalommal hánytam kb attól is, ha arra gondoltam, hogy "sonka"

Teljesen normálisnak mondták 🤷‍♀️ Hiába jött csak epe, már attól féltem, hogy szétmarja a nyelőcsövemet, de szerencsére nem történt ilyen.

2023. febr. 25. 10:05
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét terhességemnél vészes hányásom volt. Kiszáradással küldött az orvosom kórházba, onnan meg elküldtek haza. Hónapokig csak feküdni tudtam. Nyugi a babának semmi baja nem lesz, csak az anya szenvedi meg. Rutinos vagyok ebben sajnos. Az elsőnél egésznap hánytam, a másodiknál volt néha 1-1 nap jobb. Kitartást!
2023. febr. 25. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hány hetes vagy? 12. hétig "normális", utána adnak rá gyógyszert. Ha kiszáradás fenyeget, akkor be kell menni kórházba infuzioban pótolják a folyadékot.
2023. febr. 25. 10:49
 6/8 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Én mindkét terhességnél tovább hánytam, mint a 12. hét. A kórházba hiába küldött be az orvos, még infúziót se kaptam. Véreztem is már a hányás miatt, annyira intenzív volt. Semmi nem használt, pokol volt. Gyógyszer fel se merült.
2023. febr. 25. 13:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Semmilyen hányás csillapítót nem adnak ilyen esetben? Én külföldön élek de ilyen esetben szoktak adni kb egy heti adag gyógyszert ami biztonságos a kismamáknak. Nekem refluxom van, egész nap gombóc érzés ha le fekszem jön fel a szamba a gyomrom tartalma azt szét mar, de egyből kaptam gyenge gyógyszert rá plusz hányásra is gyógyszert mert állítólag az is okozza…
2023. febr. 27. 02:08
 8/8 anonim ***** válasza:
#1 vagyok, én B12 vitamint szedtem, Cerucal hányinger csillapítót, amit kemoterápiás betegeknek szoktak adni, vénásan is kaptam hányinger csillapítót egyszer, de semelyik semmit nem hagyott, még csak picit sem lett jobb. Én is úgy voltam, mint a 3-as, ha valaki azt mondta, hogy hagyma, akkor fordultam oldalra hányni. :D Meg egyszer a macskát simogattam és beleakadt a kezem egy kullancsba a bundájában és utána 3 napig hánytam, amikor megláttam a jobb kezemet. Csodás volt. :D De aztán azon kapod magad, hogy hm, mintha ma kicsit jobban lennél, aztán megint rosszabbul, de egyre több napig tartanak a jó időszakok. Egyik nap megkívánsz valami ennivalót és meg is tudod enni, aztán lassan kikecmeregsz ebből az egészből és jön a jó időszak. Amikor rúgni kezd a pici és már tudod a nemét is, elkezdheted kiélni a tervezgetős, rendezgetős hangulatod. :) Ennél már csak jobb lesz. Nekem hatalmas pocim volt a végére, amitől már fáj a hátad meg kényelmetlen aludni, de az egész harmadik trimeszter tized annyira nem nehéz, mint egy napot ilyen durván végighányni. Mindjárt túl vagy rajta! Kitartást!
2023. febr. 27. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!