Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxoplazma: Mit tegyek amíg...

Toxoplazma: Mit tegyek amíg még nem biztos hogy jön a baba?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk, ami akár ebben a hónapban is sikerülhetett de még nem biztos. 3 macskám van akik kint vannak a kertben 2 belőlük már 12 éve van nálunk, régen a panelben velünk laktak de egy ideje kiköltöztettük őket. Én foglalkozom velük vagyis takarítom is az almot, 12 év alatt már rengeteg trutyit takarítottam.... Nagyon meglepődnék, ha nem estem volna át a toxoplazma fertőzésen ezidáig. Anyukám megígérte, hogyha terhes leszek ő átveszi a takarítást, de mivel elég macerás a cicaház rendbentartása, amíg még nem biztos a baba nem akarom anyukámat terhelni.

Arra lennék kiváncsi, hogy amíg be nem bizonyosodik hogy jön a baba addig azért takaríthatom, vagy mi a tehendő? Ha átestem már rajta akkor tulajdonképp takaríthatnám is őket terhesség alatt is? Jó az ha majd pozitiv teszt után hagyok fel a takaritással, és csak a terhességi vizsgálatokkal egyidőben teszteltetek toxoplazmára is?

2008. dec. 28. 00:30
 1/4 A kérdező kommentje:
a teherbeesés kategória alá akartam volna...
2008. dec. 28. 00:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az első néhány hétben még nincs közvetlen kapcsolat az anyával, vagyis ha beteg vagy nem fertőzöd, ha gyógyszert szedsz nem ártasz, vagyis ha van pozitív teszted elég akkor átadni anyudnak a maccsokat. Amúgy már van vizsgálat ami kimutatja átestél-e a fertőzésen, érdeklődj a dokinál.
2008. dec. 28. 01:11
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha már valamikor fertőződtél, akkor védett vagy, tehát a baba is! Így már nem kell félned, csak akkor, ha a terhesség alatt kapsz friss fertőzést. Én a helyedben csináltatnék egy vérvételt még terhesség előtt, s ha pozitív megnyugodnék, ha nem onnantól nem takarítanám a macskákat. A friss fertőzés vetélést is okozhat.

2008. dec. 28. 08:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha mégsem estél volna át, NE lepődj meg. Nekem mióta élek (23 éve) vannak macskáim, nagyobbacska korom óta én takarítottam az almukat, és mégsem estem át még a fertőzésen. A terhességem elején csináltattam magamtól egy tesztet, ott jöttem rá, hogy még nem estem át rajta. A dokim és a védőnőm pedig azt javasolta, hogy ne ezzel foglalkozzak, ne készíttesek havonta (a leletre ez van írva) tesztet, inkább élvezzem a terhességet. A dokim asszisztensének végig pozitív volt a tesztje, és egészséges babója született.
2008. dec. 28. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!