Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jó a cukorterhelésem eredménye?

Jó a cukorterhelésem eredménye?

Figyelt kérdés
Megyek vissza természetesen a diabetológiára, csak érdekel addig is, hogy ez jó-e. Az éhgyomri 4,7, a 120 perces pedig 4,3. Nem baj, hogy ez alacsonyabb?

2023. febr. 23. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
De, baj. Ezzel is diabetológiára kellene menni, de majd a dokid elirányít.
2023. febr. 23. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Igen ez se jó .ha nem.küld el menjél és kérdezz rá
2023. febr. 23. 11:30
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos ez sem megfelelő de ne aggódj az orvos elmondja mi a teendő.
2023. febr. 23. 11:57
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Ennyi nem gond a terhesség egy inzulinrezisztens állapot.
2023. febr. 23. 12:30
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Nekem 5,2 volt az éhgyomri 4,9 a 120 perces, azt mondták mindenh hogy teljesen rendben van.
2023. febr. 23. 12:36
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát...most nem lettem okosabb. :D
2023. febr. 23. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
Terhesen teljesen jó ez az eredmény. Akkor lenne rossz, ha nem lennél terhes, vagy ha 4 alá esett volna be a 120 perces értéked. A terhesség alapból inzulinrezisztens állapot.
2023. febr. 23. 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor lenne inzulinrezistens állapot "alapból" ha olyanértéke lett colna mint nekem..pl 9.2 lett
2023. febr. 23. 15:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is valami hasonló volt, ugyanígy nem egy egész értéket, de valamennyit vissza esett.

Ez tipikusan az, amivel kb neked kell eldöntened, hogy mennyire akarod komolyan venni, mert mint itt is látszik, mindenki mast fog mondani. Nekem az orvos egy rossz szót nem mondott rá, a védőnő szerint IR, és figyeljek oda az étekezésre, de azért nem kell speciális diéta. Ha belépsz egy IR-es, cukorbeteg csoportba, akkor ott pedig megmondják neked, hogy ezt véresen komolyan kell venni terhesen is, étkezz sokszor keveset, számolj szénhidrátot, és vegyél meg egy rakat alternatív kaja alapanyagot, mert a hagyományos ételeket elfelejtheted. És végül ott van az a vélekedés is, hogy a terhesség alapból IR-el jár, tehát ez teljesen normális eredmény.

Én nem diétáztam, de a hétköznapokban igyekeztem sokszor enni, és nem fehér lisztes meg nagyon cukros dolgokat. De őszintén szólva ha megkívántam pl egy Big Mac-et, vagy egy szelet csokit, akkor megettem. Csak nyilván nem rendszeresen.

2023. febr. 23. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!