Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Menstruáció szerint 32 hetes...

Menstruáció szerint 32 hetes vagyok, UH szerint 34,a védőnő szerint már jövőhéten kérjek időpontot NST-re,ez normális így?

Figyelt kérdés

A kiskönyvben a dátumot nem módosította az orvosom a legutolsó UH alkalmával. A védőnő szerint számoljunk azzal ami a leletre van írva, hogy a baba méretei szerint milyen idős a terhesség. Pedig a menstruációs dátum az tuti, mert tervezett baba és figyeltem a ciklusom.

Szerintetek ez így jó? Vagy hívjam fel az orvosom, hogy mikor kérjek időpontot?

Azt mondta a védőnő, hogy nem lesz baj abból ha legalább hetente megnézik a babát több héten keresztül is.

2023. febr. 13. 15:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Igaza van a védőnőnek, abból baj nincs ha korábban elkezded az Nst-t
2023. febr. 13. 15:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az orvos csak 38.héttől fogad nstn.. mert az van a könyvben.

Máshol meg már lehet menni 36-tol

Tehát nem baj az ha hamarabb mész nem árt:)

Ja és az én dátumom 26 rol 03 ra lett módosítva mondván hogy kicsi a baba 31 hetesen meg mertek 2200 got szóval nem feltétlen mérvadó amit mondanak:)

2023. febr. 13. 15:21
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Hiába figyelted a ciklusod, a fogantatás akkor sem biztos. A spermiumok életképesek 3-5, extrém esetben akár 7 napig is. Már meg is van az egy hét eltérés.

Az #1. pedig teljesen jól látja a helyzetet! 🙂

2023. febr. 13. 15:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 héttel volt nagyobb mind a 2 terhességemnél a baba. Mégis a mensi szerinti dátum volt végig mindenkinek a mérvadó. (Fiam napra pontosan született, hiába volt 2 héttel "nagyobb", lányom 2 nappal elöbb).

Nálunk is a 38.héttől van nst. Ha cukros, magas vérnyomásos, egyeb bajos anyuka, akkor 36.hét. sosem hallottam 34.héttől nst-t. Főleg ha valóban 32hetes vagy

2023. febr. 13. 16:12
 5/13 anonim ***** válasza:
71%

A 12. hét után tök mindegy, mekkora a magzat, nem változik a terhességi kor és a terminus. A védőnőd buta, már bocsánat.

Nem módosítgatunk terminust 3

2023. febr. 13. 16:22
 6/13 anonim ***** válasza:
71%
Bocs, véletlen elküldtem. Szóval attól, hogy nagyobb a magzat, nem módosítgatjuk a terminust...
2023. febr. 13. 16:23
 7/13 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy módosítgatunk! Arra reflektáltam, hogy a ciklus figyelés nem releváns információ, mert a pontos fogantatás nincs meg. (Az csak lombiknál lehetséges.) Azért lehet eltérés a számított és a mért kor között.

Elnézést, ha félreérthető voltam!

2023. febr. 13. 16:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért lehet tudni, hogy mikor fogant, már csak a tesztből is. Engem például próbáltak vígasztalni egyszer, amikor utolsó menstruációtól számolva 7 hetesen mentem terhesség megállapításra, de nem hogy szívhang nem volt, de embriócsomó is csak sejthető. Mondta a doki, hogy nem baj, biztos később fogant, de hát tudtam, hogy nem, mert a 24. ciklus napomon halvány pozitív volt a teszt… Missed ab is lett a vége. Ha valaki az esedékes menstruációja napján határozott pozitívat tesztel, annak nem fogant 1 vagy pláne 2 héttel később a babája.
2023. febr. 13. 17:18
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

12 hetesen meg lehet állapítani a terhességi kort a méret alapján, ls ha nem stimmel a óz utolsó menzesz szerinti korral, akkor módosítanak is.

De utána eltérő ütemben fejlődnek. Van 2500 grammal született újszülött is, meg 4700 grammos is. 12 hetes UH után A MÉRET MIATT NEM MÓDOSÍTHATÓ A TERMINUS.

2023. febr. 13. 17:23
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Holnap felhívom az orvosom.
2023. febr. 13. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!