Menstruáció szerint 32 hetes vagyok, UH szerint 34,a védőnő szerint már jövőhéten kérjek időpontot NST-re,ez normális így?
A kiskönyvben a dátumot nem módosította az orvosom a legutolsó UH alkalmával. A védőnő szerint számoljunk azzal ami a leletre van írva, hogy a baba méretei szerint milyen idős a terhesség. Pedig a menstruációs dátum az tuti, mert tervezett baba és figyeltem a ciklusom.
Szerintetek ez így jó? Vagy hívjam fel az orvosom, hogy mikor kérjek időpontot?
Azt mondta a védőnő, hogy nem lesz baj abból ha legalább hetente megnézik a babát több héten keresztül is.
Nálunk az orvos csak 38.héttől fogad nstn.. mert az van a könyvben.
Máshol meg már lehet menni 36-tol
Tehát nem baj az ha hamarabb mész nem árt:)
Ja és az én dátumom 26 rol 03 ra lett módosítva mondván hogy kicsi a baba 31 hetesen meg mertek 2200 got szóval nem feltétlen mérvadó amit mondanak:)
Hiába figyelted a ciklusod, a fogantatás akkor sem biztos. A spermiumok életképesek 3-5, extrém esetben akár 7 napig is. Már meg is van az egy hét eltérés.
Az #1. pedig teljesen jól látja a helyzetet! 🙂
Nekem 2 héttel volt nagyobb mind a 2 terhességemnél a baba. Mégis a mensi szerinti dátum volt végig mindenkinek a mérvadó. (Fiam napra pontosan született, hiába volt 2 héttel "nagyobb", lányom 2 nappal elöbb).
Nálunk is a 38.héttől van nst. Ha cukros, magas vérnyomásos, egyeb bajos anyuka, akkor 36.hét. sosem hallottam 34.héttől nst-t. Főleg ha valóban 32hetes vagy
A 12. hét után tök mindegy, mekkora a magzat, nem változik a terhességi kor és a terminus. A védőnőd buta, már bocsánat.
Nem módosítgatunk terminust 3
Nem írtam, hogy módosítgatunk! Arra reflektáltam, hogy a ciklus figyelés nem releváns információ, mert a pontos fogantatás nincs meg. (Az csak lombiknál lehetséges.) Azért lehet eltérés a számított és a mért kor között.
Elnézést, ha félreérthető voltam!
12 hetesen meg lehet állapítani a terhességi kort a méret alapján, ls ha nem stimmel a óz utolsó menzesz szerinti korral, akkor módosítanak is.
De utána eltérő ütemben fejlődnek. Van 2500 grammal született újszülött is, meg 4700 grammos is. 12 hetes UH után A MÉRET MIATT NEM MÓDOSÍTHATÓ A TERMINUS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!