Mikortól várható bármikor a szülés? Meddig mertetek egyedül elindulni otthonról? Milyen távon?
Bármikor, ha terhes vagy.
Az utolsó 3-4 hétben már nem nagyon kéne vagánykodni.
A városba az utolsó nap is elindultam egyedül. Persze nem autóval, csak gyalogosan. Azért nem úgy van általában, hogy rögtön 2 perces fájásokkal indulsz, és 10 perc múlva a betonon van a gyerek.
A várost viszont nem hagytam már el az utolsó másfél hónapban. Nem akartam a területileg illetékes kórháztól eltérőben szülni, még véletlenül sem.
Egyedül mászkáltam a kiírt napon is NST-ről haza, autóval. Aznap indult a szülés.
Messzire viszont én sem mentem volna már, még anyósékhoz sem 45 km-re. Itt az utolsó 2-3 hetet értem. Azért 37-38 hetesen már beindulhat bármikor a szülés de persze tudjuk, koraszülés is lehet, csak nem ebből indul ki az ember.
Első szülésem alatt egyébként Ausztiából is haza értem volna nyíregyházi lakosként, a szülés beindulásától számítva :) de persze azt se tudjuk előre hogy lesz, gyenge rendszertelen fájásokkal kezdődött nekem, nem magzatvíz elfolyással.
Az elsőnél 2 héttel túlhordtam, 2 nappal az indítás előtt még autóval kirándulni mentünk kb. 120 km-re, de persze be volt készítve a kórházi holmim. Egyedül viszont biztos nem mertem volna ilyen hosszú útra menni.
Vezetni egyiknél sem vezettem kb. 36. héttől, mert túl sok koncentrációt igényelt volna ahhoz képest, amennyire képesnek éreztem magam :D. Városon belül viszont bármennyit mentem, tömegközlekedéssel is meg gyalogosan is, amennyit bírtam. Persze telefon nálam, férjem készenlétben :)
37 hetesen még elugrottam osztálytalálkozóra 200km-re (plusz egy határátlépéssel megfűszerezve), de azt már nem egyedül, a férjem vitt autóval.
Városon belül autóval/gyalog még elég sokáig közlekedtem önállóan, 4 nappal szülés előtt autóval, egyedül a védőnőnél jártam, a nagyot meg még a szülés napján is én vittem az oviba (reggel odafelé menet kezdődtek a fájások, 39 hetesen).
1. -vel a kiírt napon elmentem városi kirándulasra .. kis séta, fagyi… de külföldre( hatàrvàrosba… a kórház, amihez tartozom gyalog 3 km volt, bár nem ott terveztem szülni ), csomag a kocsiban volt.
De utána napokon napi 5 km séta ment…hogy beinduljon
40+5 pedig elvittek Bp-re (68km) nst-re, hazafele egyedül jöttem tömegközlekedéssel)
41+1 szültem; otthon indult éjjel.
2. Terhesség
38 hetesen orvossal egyeztetve 210 km-re töltöttem 2 éjjelt ( anyósék)
Vittem a csomagot, egyébként nem zavart volna, ha ott szülök sem, jó kórhàz lett volna.
Hazajöttünk simàn😉
40. Héten kellett volna jelentkeznem az nst-re a kórházban, aztàn naponta bejàrni.
39+6 este beindult a buli, otthon voltam.
3. Terhesség komplikált, 32-34. Héten be kell feküdnöm lekésőbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!