Sokkal nehezebb ez a terhességem az elsőnél. Valaki hasonló helyzetben?
Én 10 évvel ezelőtt szültem. Akkor annyi volt csak az aggódnivalóm, hogy az afp eredményét rossz táblázatban nézték, el akartak küldeni genetikai uh-ra emiatt. Majd egy kedves kolléga korrigált. Tökéletes lett az az eredmény! Minden rendben ment. Meg sem fordult a fejemben, hogy beteg lehet a baba vagy hasonlók.
Akkor 25 éves voltam.
Azóta hormonproblémáim lettek, ciszták és lett miómám. Most a terhességem egy "rémálom". Először sürgősségi vérvétellel méhen kívülire gyanakodtak, majd, mégis csak tökéletesen látták a helyén való terhességet. A 12. hétig izgultam, hogy megmaradjon a baba, 2-3 hétig nekem is volt rózsaszínes folyáska 1-2 alkalommal/hét. Majd a 12. heti genetikai uh. rendben, de koromnál fogva a szúrást nem akartam. Kombinált teszt neg. lett, de mégis necces. Mielőtt örülni kezdtem, egyszerűen letargiába estem, javasolták a 16. heti 4-es tesztet. 4 hétig iszonyat izgulás. Az eredményem negatív, de mire örülhetnék neki, egyszerűen rájöttem, hogy ez az egész kamu vizsgálatok. A korom alapján ajánlani fogják az amniocentézist, hiába negatívak az eredmények, sorozatban olvasom az interneten, hogy neg. eredmények sorozata mellett, akik ily módon szerették volna elkerülni a szúrást, megszülik a down-kóros babákat. Egyébként mindenhol jelzik, hogy ez csak szűrés. Ha amniora mennék a vetélési kockázat tényével is nehéz megküzdeni, nemhogy még 4 hétig várni az eredményt... Magyarán, 35 évesen eddig 17 hétig mást sem tettem mint aggódtam, idegeskedtem. És még mi vár rám. Pedig állítólag a babának jót tennék azzal, ha teljes nyugalomban viselném a terhességet. Hmmm...
Iszonyat.
Ja, azóta már időnként az állami vizsgálatokkal uh-on simán félrediagnosztizáltak volna (lehet, eddig is megtették nyaki redőnél pld.), ha nem lettem volna résen...
Kénytelenek vagyunk magán uh-ra járni, már eszement sok pénz eddig és egy cseppet sem vagyok nyugodt!
Neked is kitartást kívánok.30 hét...neked már nem sok van vissza, nemsokára kezedben tarthatod és végképp megnyugodhatsz, -könnyebbülhetsz.
Ezek szerint ez van, tényleg nincs két egyforma terhesség.Bár, akikkel eddig beszéltem, azok mind azt mondták, hogy nehezebb volt a második.Sovány vigasz, de ki kell bírni.Én is ezzel biztatom magam.Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!