Az előző terhességem végén nagyon kezdett fájni a hátam, pontosabban közvetlenül a fenekem felett úgy gerinctájékon, de annyira, hogy alig bírtam felállni.Mi lehet ez az erős fájdalom?
Hát, írhatnál többet is a fájdalom jellegéről, talán könnyebb lenne kitalálni.
Én egyébként porckorong kitüremkedésre gondolok. Az, ha nyom ott valami ideget, nagyon tud fájni, és a mozgást is erősen tudja akadályozni. Az kisugározhat végig a lábba, attól függ, hogy épp melyik ideget nyomja.
S terhességnél, ahogy nő a súly, a nyomás a gerincre, annál rosszabb lehet a helyzet. Én orvossal mindenképp beszélnék. A szülés miatt is fontos lehet, hogy tudjon róla a szülészorvos is.
Aztán nem tudom, ez csak egy tipp! Nyilván kéne hozzá CTG, vagy MR vizsgálat.
Szia!
Én pontosan ugyanezt élem át! 36 hetes vagyok és kb 2 hete kínoz ez a fájdalom! Nekem olyan mértékig fajult a dolog, hogy voltak napok, amikor nem bírtam menni! Sokszor voltam úgy, amit te írtál, hogy azt hittem nem tudok elmenni hazáig! Voltam vele a háziorvosnál, nőgyógyásznál is, mindegyikük azt mondta, hogy ülőideg gyulladás (isiász)! Keress rá a neten, nagyon sok mindent meg lehet tudni róla! Sajnos kezelést kismamaként nem kaphatsz rá, mert ami igazán hatna az a szájon át szedhető tabletták, meg injekciók, de azok ilyenkor ellenjavaltak! Azt mondta a nőgyógyászom, hogy krémeket használhatok, mert azokból minimális kerül be a vérkeringésbe, úgyhogy én Voltarennel kentem a fenekemnél meg a derekamnál, de igazából nem sokat hatott! A Flector tapaszt is ajánlotta, de arra az van ráírva hogy 6 hónapos terhességtől egyáltalán nem szabad használni! Igaz én nem olvastam el először, úgyhogy három tapaszt elhasználtam, de igazából az sem segített (nagyon remélem nem lesz baja a babámnak)! Aztán a patikában kértem olyan krémet, amit kismamák is használhatnak, akkor adták a Naturland Svédkeserű krémét, ami gyulladáscsökkentő és kismamák is használhatják, csak az első három hónapban nem szabad! Az az igazság, hogy bármit próbáltam is, egyik sem hatott! Abban bízom, hogy szülés után, ha lemegy a terhelés a gerincemről, elmúlik a fájdalom!
Jobbulást és kitartást Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!