Cukorterhelés eredménye: éhgyomri 4,8; terhelt:3,9. Ez így jó?
3 pontos cukorterhelés kell legalább, de ez így minimum egy inzulinrezisztencia. Jó lenne az inzulint is látni még a 60as értékeket. Első körben egy diabetológus/dietetikus és diéta addig is.
Terheseknél úgy tudom a 60 perces érték nem mehet 7 fölé.
12-es vagyok
Igen abban igazad van, bocsi, én eleve inzulinrezisztensen kezdtem a terhességet. Akkor majd a doki megmondja, hogy mit kell tenni. :)
Valóban a terhesség egy diabetogén állapot, de nem mindegy, mekkora vercukor kiugrást eredményez.
Az inzulin növekedési hormon is és a magzati anyagcserét is alakítja. Ezért már rövid kiugrások is számítanak.
A diagnosztikai kritériumok szigorúbban, és olyan értékek esetén is terhességi cukorbetegseg àllapítható meg, ami nemterhesekben nem is meríti ki a cukorbetegség kritériumát.
Nekem háziorvos adta a beutalót a cukorterhelésre, nem a nőgyógyászom. Sőt, minden laborvizsgálatra a háziorvos küldött.
Igazabol beutalo se kell, mert a kiskonyv az beutalokent is mukodik, cukorterhelesre is. Szoval most ez a resze tokmindegy :D
Viszont gyanu nelkul nem szoktak 3 pontosat kerni, en ugy tudom. A kerdezo eseteben tuti lesz ismetelt cukorterheles, akkor mar nezik a 60 perceset is. Ha az eredmenye jo lett volna, akkor tokeletesen eleg lett volna a 2 pontos is.
18, 19.
Igen, de ezeket tágabb perspektívából nézve a szakma alakítja ki. A háziorvos azt a vizsgálatot kéri, amit a nőgyógyászok várnak, amit megszokott. Az adott szakmának kell adaptáció az alapellátókat az új tudományos ismeretekhez és irányelvekhez. Kiskönyv dettó.
A TB finanszírozás is kérdés, de részben hasonló rá a válasz.
Az igaz, hogy ahogy anno utánanéztem, az egyes országokban különböző protokollok vannak, de egyre több közlemény talál egyre erősebb kapcsolatot a terhességi cukorbetegség és következményei betegségek, állapotok között pl. gyermek szívbetegségek, anyagcsere betegségek. Személyes tapasztalatom, hogy a nőgyógyászok többsége elég hanyagul áll ehhez, és sok más témában is korszerűtlen gyakorlatok vannak (ez nem csak az én tapasztalatom). De igazatok van, előítèletes volt a kommentem, reméljük a Kérdezőt most már rendesen kivizsgáljàk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!