27 hetes terhes vagyok, tul alacsony a hemoglobin?
Sziasztok! Szoval most jott meg az eredmenyem, 100-as lett a hemoglobinom annak ellenere, hogy a pozitiv teszt ota szedek vasat, amit az orvos irt fel. A referencia ertek ugye 125-135 kozott van, terhesseg eseten inkabb a 130-hoz kene kozelitenie.
Reggel-este szedem, reggel, c-vitaminnal es ehgyomorra, magneziumot is orakkal kesobb veszem be,nehogy bekavarjon.
Az elso trimeszterben meg amugy 120 volt, szoval romlott sokat. Na marmost ugy tunik a haziorvosom nem aggodik, annyit mondott, csak szedjem tovabb a felirt vasat, mas teendo nincs. De tuneteim vannak, szedulok, hullik a hajam, allandoan faradt vagyok, sapadt vagyok, karikas a szemem.
Tenyleg ennyi a megoldas? Hogy nincs megoldas? Kihez fordulhatnek? Nogyogyaszhoz jovoheten jutok el,remelem o hajlando lesz foglalkozni velem. De ilyen ertekkel mire szamithatok? Veletek hogy volt?
Milyen vasat szedsz? Vas mellé még meg lehet próbálni a B12 vitamint, az is segíti a felszívódást, és azt nem tudom, hogy tudod - e, hogy tejet, koffeint előtte utána egy órával nem szabad fogyasztani.
Lehetséges, hogy nagyobb mennyiség kell. Anyukám terhesség alatt olyan vashiányos volt, hogy szurival vagy infúzióban (nem emlékszem) kapta a vasat, akármit, akármennyit szedett, nem hatott.
100 még nem vészes.
75-nél kaptam vénás vasat. Tette a dolgát, két heti adaggal 118-on volt.
Sorbifert szedek, ezt irta fel. Amugy nem zavarna az alacsonyabb ertek, ha nem csokkenne folyamatosan. Illetve mint mondtam, eleg szarul is erzem magam, a hajam hullik, stb.
De ez lehet siman csak a terhessegtol van? :D
Na a kave reszet viszont nem tudtam, hogy nem lehet. Nem azonnal, de kb olyan 30-40 percen belul szoktam reggel kavezni, miutan bevettem a vasat, bar novenyi tejet iszom hozza, nem simat, akkor viszont erre figyelek.
B12-ot szedek,mert nem eszek hust, amiota terhes vagyok, nem birom.
Vas egyébként volt mérve? Hemoglobin terhesség alatt sokszor alacsony, nekem is minuszos volt 19-es vas ellenére (10 körüli a minimum érték) szóval vashiány közelében sem jártam. Hemiglobin és vörösvértest is alacsony volt 24 és 36 hetes laboron is mindkét terhességem alatt.
Hogy mit tegyél, én a helyedben kérném ennek az értéknek a vizsgálatát, ha ez nem történt meg. Ha a vas alacsony, akkor komolyabban vesznek majd, akkor többre lehet szükség.
Egyébként ha nem eszel húst az erősen növeli a vashiány esélyét sajnos.
A magnéziumot tényleg nem lehet vassal együtt, de kálciumot sem. A kávé része pedig igaz.
1. Meg kellene nézni, hogy egyáltálán valóban vashiányos vérszegénység-e, mert a vérszegénységnek nem csak a vashiány lehet az oka...
2. Ha tényleg vashiány és nem javul szájon át szedett vasra, lehet vénásan is adni.
Nekem is 100 korul volt vegig, pedig szedtem vasat is, de az istennek nem akart nagyon felmenni.
Termeszetesen szultem, veszitettem egy kis vert is, lement 80-ra. De igazabol nem volt semmi gond, szedtem tovabb a vasat, szules utan 1 hetig szedultem egy kicsit meg gyengebb voltam, de aztan szules utan 2 honappal mar 125 volt.
Egyebkent nekem is csak ennyit mondtak terhesseg alatt, szedjem tovabb a vasat es csokolom. Nem igazan veszik komolyan, pedig lehet, hogy kene.
De hulye vagyok, a sajat kerdesemhez kommenteltem.
Na mindegy, szoval ez lett a vege, ha valakit erdekel 🤣🤣🤣
Igen, nem alszom tul jol a baba miatt, hahaha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!