A törpeséget (achondroplasia) hogyan lehet szűrni?
Figyelt kérdés
Esetleg valamelyik nipt teszt? Nifty?2023. jan. 13. 15:21
11/15 anonim válasza:
Ekkora elmérésen aggódsz? 😅
Nekem, igaz 39hetesen a doki a fejemhez vágta, hogy a baba 30hetesnek felel meg, biztos beteg, lehet a szülést sem bírja ki.
Annyira ideges voltam, még aznap beindult a szülés. 3.5kg és 52cm-rel megszületett a "törpém" makk egészségesen. Azóta is köszöni jól van, ma már 15hónapos.
12/15 A kérdező kommentje:
Első baba és nem nagyon tudom, hogy milyen értékek vannak rendben. Természetesen az orvosnál is megkérdeztem, ő meg mondta, hogy ne aggódjak ezen, de azért én nem tudtam elengedni a dolgot. Főleg, hogy a 20 hetes genetikain még nem volt semmi eltérés.
2023. jan. 13. 16:26
13/15 anonim válasza:
A családban rövid lábúak vannak, a fiamé is 2 héttel rövidebb volt, nem lesz 2 méteres az tuti,de 4 éves és nem törpe, szép nagy legény
14/15 anonim válasza:
A Czeizel Intézetben a "Monogen prenatális vizsgálat" szűri az achondroplasiát (43 másik eltéréssel együtt). Vérvizsgálat, nem invazív, nincs vetélési kockázat - viszont sajnos elég drága.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Bár ha azt mondjátok, hogy ez nem vészes, akkor inkább próbálok megnyugodni.
2023. jan. 13. 21:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!