Ha pozitív a teszt, mi a teendő?
A helyedben elmennék nőgyógyászhoz, mert ilyenkor már meg tudja állapítani a terhesség tényét, és elvileg jó uh-val 1-2mm-es petezsák is látszik. De a lényeg, hogy jó helyen tapadt-e meg.
Ha két hét múlva mész, akkor viszont már láthatod az embriót, és a szívműködést is.
Mikor látszik az embrió, akkor mehetsz védőnőhöz. Ő el fog mondani mindent.
Én két nap múlva ismételném a tesztet, biztos, ami biztos alapon.
Utolsó mensitől számolva, kb. a hatodik héten jó elmenni a nőgyógyászhoz, legalább kizárja a méhen kívüli terhességet.
Laborvizsgálatra (vér, vizelet) küld.
Védőnőhöz ráérsz menni, ha megvannak az eredmények, és bizonyított a terhesség, vagyis van szívhang és élő az embrió.
Ha veszélyes munkakörben dolgozol, akkor szólj a munkáltatódnak.
Ha vérzés, görcs, barnázás lép fel, azonnal ügyelet bármelyik kórházban.
Egyébként gratulálok!!!!!! :) Kismama lettél.
Nem hiszem, hogy várnod kéne. Én 6 hetes voltam a "számok" alapján, amikor kiderült a terhesség, és már akkor felkerestem a védőnőt is.
Első utad, a nőgyógyászhoz vezessen. Ő megmondja, az UH és az utolsó menzeszed alapján, hogy hány hetes vagy. Ezek után keresd meg a helyi védőnőt, mert tőle kapod meg a vérvételhez szükséges csöveket, illetve a papírokat, amik alapján a háziorvosod majd kiállítja a beutalókat. Mindenképp kérj teljes labor vizsgálatra is beutalót, de az egyik legfontosabb, hogy a vasadat megnézzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!