Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz,hogy az ikerterhessegre...

Igaz,hogy az ikerterhessegre való hajlam csak női ágon oroklodhet?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hülyén fogalmaztam a kérdést, de arra vagyok kíváncsi, hogyha férfi ágon van iker a családban, az tényleg nem számít ilyen szempontból, vagy van rá esély ? Nálatok/környezetekben mire volt példa?

Férjem nagypapajanak volt ikertestvére, nekünk egy lányunk van, anyósom biztos benne, hogy a sogoromeknal ikrek lesznek, abszolút úgy készül.

2022. dec. 15. 13:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Amùgy èrintettsègem okàn kicsit belementem..

Ami nem genetika:

-Fogamzasgatló abbahagyàsa utàn gyakori ( az eddig nem megèrett petèk kezdenek kilökôdni nèhàny hónapig több is ( nem törvènyszerü persze)

- tùlsùly

- 35 felett.. vagy a menopausa közeledèse

Jellemzôbb az àtlagnàl magasabbaknàl, ès ahol van màr több gyerek..

De ezek persze csak a statisztikàk alapjàn… a meopausànàl tèny, hogy felgyorsul a kilökôdès a az utolsò pàr èvben..

Nàlam ezt gyanítom, mert bàr viszonylag fiatal vagyok, a csalàdban jellemzô a korai menopausa, sôt a premenopausa is

2022. dec. 15. 20:49
 12/13 anonim ***** válasza:
83%
Én is mindenhol azt olvasom, hogy női ágon öröklődik, viszont nekem erre van 2 ellenpéldám is. Egyik ismerősöm fiú ikerpár egyik tagja és iker kislányai születtek, illetve nagymamám is iker, 5-en vagyunk unokatestvérek (4 lány,1 fiú), és csak a fiúnak lettek ikrei... 😊 lehet, hogy csak véletlen, nem tudom 😊
2022. dec. 17. 10:10
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én családomban mi az unokatestvérek (6 an vagyunk anyai ágról) allitolag mi vagyunk a 4 generáció. Dédnagymamanak 9 gyermeke volt abból 2 iker . Egyenlőre a 6 unoka testverből mi készülünk a férjemmel babára. Én reménykedem benne hogy sikerül egy egészséges ikerpár. 🥰 Viszont a férjem részéről is a testvére iker pár volt de sajnos csak az egyikük élte túl.
2023. febr. 26. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!