Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 9 hónapig tart a terhesség...

Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?

Figyelt kérdés
Mert a 9hónap az 36 hét. Lehet hogy butának tűnik a kérdés, mondjuk elég fiatal is vagyok, csak ezt nem értem és zavar.
2008. jan. 3. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart,mert nem teljesen 4 hétből áll minden hónap,és így jön ki a 40 hét.
2008. jan. 3. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:
31%
Nem minden hónap 28 napos!!! Számolj utánna.
2008. jan. 3. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét.

De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz első napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét.

De nem minden baba jön időre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.

2008. jan. 3. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia...eloszor is a 9 honap az nem 36 het...szamolj utanna:-)..minden honap 30, 31 napos..kivetel a februar.....38 het korul van a 9 honap...masreszt meg a terhesseget az utolso menszi elso napjatol szamoljak de tulajdonkeppen ra 2 hetre van peteeresed es ajkkor eshettel teherbe. senki nem tudja a pontos teherbeses datumat( kivetel a lombik es mas programok).Kiszamitva...a tehessegi ido 38+2 het....mindjart megvan a 40:-)
2008. jan. 3. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
A 9 hónap nem 9X 4 hét, még ha 4 héttel is számoljuk az 1 nónapot, mindig 4,5 vagy 5 hét majdnem egy hónap. A terhesség 40 hét, ott hetekben számolnak, nem hónapokban. Én szeptember 1-én estem teherbe, és júni 7-re vagyok kiírva, ha megnézed, az pont 9 hónap és 6 nap, de pont 40 hét:-)
2008. jan. 3. 14:49
 6/7 anonim ***** válasza:

1 hold hónap = 28 nap

számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.

2008. jan. 3. 15:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded.

9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.

2008. jan. 3. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!