Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?
Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét.
De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz első napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét.
De nem minden baba jön időre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.
1 hold hónap = 28 nap
számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.
Legegyszerűbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded.
9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!