Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem hízok terhesség alatt?

Harmat001 kérdése:

Miért nem hízok terhesség alatt?

Figyelt kérdés

15 hetes terhes vagyok és eddig majdnem 1 kg híztam. A hasam nem

látszik csak nagyon minimálisan, mikor felpuffadok akkor nézek ki terhesnek csak. A babával minden rendben van, normálisak a méretei is. Nektek hány hetes kortól kezdett látszani a hasatokon a terhesség puffadás nélkül?

2022. okt. 2. 22:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem törvényszerű hogy hízni kell. Én az első 22 hétben 7 kg-ot fogytam. Ebből kb 2 kg jött vissza eddig, 31. hétnél tartok. Szóval még mindig 5 minuszban vagyok. Amíg a baba jól fejlődik, nincs baj. Szedj terhesvitamint.
2022. okt. 3. 08:34
 12/16 anonim ***** válasza:

Ahogy a többiek mondják, nem kötelező hízni a terhesség alatt, és főleg nem ilyen korai szakaszában. 15 hetesen a baba is még pici, a placenta is, a magzatvíz is még arányaiban kevés, szóval olyan rettentő sok extra kilót nem kellene jelentenie ilyenkor még a terhességnek.

Az első várandósságom alatt az első trimeszterben fogytam 5 kilót, azzal a mínusz kilómennyiséggel kb a 20. hétig stagnáltam, kb ekkor kezdett el látszódni a pocakom, és utána szépen lassan visszajött az az 5 kg és még ráadódott 7 a legvégére. A kórházból már azzal a mínusz 5 kg-vel mentem haza, amivel az első trimesztert zártam, szóval én is összességében fogytam, a gyerek teljesen egészségesen, 3,5 kilósan született meg.

Most a második várandósságomnál eleve alacsonyabb súllyal kezdtem az egészet, mint a múltkor, de szerencsére nem is volt olyan gyilkos az első trimeszter, szóval most csak stagnáltam így a 25. hétig nagyjából. A pocakom már 16. héttől kezdve sejthető volt, de úgy igazán terheshasam szintén 20+ kezdett látszódni. Most 33 hetes vagyok, egyelőre 5 kilóval több, mint amivel indítottam, nem tudom, mennyi lesz a vége, de minthogy egyelőre nem is vizesedek, gondolom a standard heti +0,5kg hízással számolhatok, ami ilyenkor kb "elvárt". Igazából a 3. trimeszterben kezd el a gyerek tömegelni (höhö), szóval a pocak mérete is és a súlygyarapodás is várhatóan ilyenkor ugrik meg a legjobban. Nálam legalábbis, de nyilván tudjuk, hogy minden terhesség más. De az biztos, hogy ez nem hízás, hanem csak természetes gyarapodás.

2022. okt. 3. 09:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Én 16. Hetes vagyok, nekem már nagyon látszik, viszont én puffadok nagyon… 3+ van rajtam.
2022. okt. 3. 09:36
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem a 19. hét vége felé a 20. elején, azaz most hétvégén derengett fel a gömbölydedebb pocak. Az esti zuhanyzásnál meg is lepődtem, hogy jééé látszódik valami terhespocak féle :D De azért aki nem beavatott az továbbra is csak egy jóllakott hasat láthat.

Hízni eddig 1 kilót híztam, az első 3 hónapba 4-5 kilót fogytam.

2022. okt. 3. 11:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Ilyenkor még én sem hiztam. Félidő után indultak meg a kilók de szerencsére nem híztam el nagyon, 11 kg jött fel. (170 cm és 61 kg volt az indulás)

Hasam mikor mentem a cukorterhelésre úgy nézett ki, mintha felpuffadtam volna, csak ezután kezdett igazán nőni. Második babámmal jöval korábban nőni kezdett.

2022. okt. 3. 18:13
 16/16 anonim ***** válasza:

26 hetesen merték már megkérdezni a kollégák, hogy babát várok-e, előtte azt hitték, hogy csak kicsit összeszedtem magam (én, meg akikkel közelebbi viszonyban voltam azért már látták, mert tudták mit kell nézni).

Addig a hétig kb ha híztam 2 kilót.

Na utána szépen elkezdett felfelé kúszni, most 31 hetes vagyok plusz 5-6 kilóval. Elvileg most jön a java, bár ezt nehezen tudom elképzelni, lévén, hogy konkrétan enni alig bírok a szűk hely miatt :D

2022. okt. 4. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!