Terhességi hét, hogy is számoljuk?
Sziasztok. Babát várok, és felmerült bennem egy kérdés.
Azt írják, a terhességi kort az utolsó menstruáció első napjától számolják. Nekem ez a nap, július 26 napja volt. Aszerint most vagyok 8 hetes 2 napos elvileg. Viszont azt a napot is biztosra tudom mikor jött össze a baba. Az a nap augusztus 12 volt. Most megyek hétfőn ultrahangra, és érdekelne hogy a baba méretei szerint 8 hetes terhesnek számítok vagy a baba 2 héttel fiatalabb lesz a fogantatás idejét nézve? Bocsi ha hülyeséget kérdezek csak nem tudok rajta eligazodni. Főként arra vagyok kíváncsi, hogy 8 hetesen már tuti lenne szivhang, de ha a fogantatás idejét nézem és a baba fejlettsége még most 6 hetes csak akkor nem biztos h lesz.
Köszönöm aki tud segíteni.
Az együttléttől maga a megtermekenyulesig eltelt idő majdnem 2 hét is lehet, tehát nem lehet tudni a pontos napot.
Az orvos az utolsó menzesz alapján számol.
Köszönöm, igen ez kavart be de már értem. Mert a menzesz napján ugye még csak úton sincs a baba, meg csak utána fogan meg, és már mégis 4 hetesnek számoljuk az első elmaradt mezesznel. Pedig ha kozepidoben fogan meg vagyis utána, akkor még alig 2 hét telt el a peteerestol. De erre voltam kíváncsi hogy ha most elmegyek orvoshoz hétfőn akkor 8 hetes baba méreteket fog e látni vagy csak épp 6.
Köszönöm ☺️
Nekem a menzesz szerint 14 hetesnek kellene lennem,de mivel 2 héttel később fogant és az uh is bizonyította így csak 12 hetes vagyok.
Első uhn számításaim szerint 8 hetes kellet volna legyek,de csak 6 volt. És eddig végig tartotta ezt a 2 hét "lemaradást".
Az orvosom így a méretei szerint számol nem a menzesz szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!