Magas vérnyomás, toxémia?
Sziasztok! Nem akarok nagyon ráparázni a dologra, de tapasztalatokra lennék kíváncsi. Jelenleg 21 hetes kismama vagyok. A vérnyomásom általában alacsony szokott lenni (100-110 között). A kombinált tesztnél fokozott toxémia kockázat jött ki, emiatt naponta 3szor kell mérnem a vérnyomásom. Ma reggel 145/95-öt mertem. Sikerült beszélnem az orvossal, azt mondta, hogy 3 óránként mérjem, mert ez már magasnak számít. Azóta lejjebb ment, 137/87-re.
Egyelőre nem dagad semmim, viszont feszítő érzést érzek a lábaimban. Fehérjét utoljára 16 hetesen néztek, akkor negatív volt.
Tudom, nem vagytok orvosok, nem láttok belém, de akinél esetleg ilyen korán kialakult toxémia, arra lennék kíváncsi, hogy mire számíthatok?
Köszönöm szépen előre is.
Köszönöm a válaszokat. Szerencsére úgy néz ki, hogy egyszeri kilengés lehetett nálam, mert azóta rendben vagyok.
Egyébként konkrét toxémia szűrésem nem volt. A kombinált tesztnél valamelyik véreredményem lett nagyon alacsony, és erre mondta a a genetikus, aki elemezte, hogy kissé fokozott nálam a toxémia kockázata.
Az első várandósságomnál (9 éve) voltam kórházban 170-es vérnyomással, csak az már a vége felé volt (nem toxémia volt). Azért lepődtem meg, hogy esetleg most már sokkal hamarabb elindult felfelé.
Remélem minden rendben lesz nálad! Nem törvényszerű, hogy gond lesz a magas rizikóból de nagyon jó, hogy kiderült, igy az orvosod tudja, hogy rád jobban oda kell figyelni, szorosabban ellenőrizni.
A kombinált teszt èrtèkeiből már tud következtetni a toxaemia rizikóra aki ismeri az összefüggèseket, ezért is vègzik ahhoz kötve max. a 14. hétig a szűrésèt plusz egy èrtèk meghatározásával.
Nekem a kombinált teszt közepes eredmènyű volt és nagyon rossz lett az a két èrtèk, csaladi anamnèzis is pozitív volt ezèrt is kèrtem szűrèst a Czeizel Intezetben és a biologus/genetikus hölgy az eredmènyközlés után javasolta is már a telefonon az ASA szedèsèt, illetve egy tájèkoztatót küldtek mèg ezzel kapcsolatban emailben. Csak az nem volt benne hányadik hétig kell szedni. A nőgyógyászom semmit nem mondott ezzel kapcsolatban, ugy èreztem talan nem is èrtene ezekhez a dolgokhoz.
Köszönöm szépen két utolsó! 75 vagy 100 mg-os tablettát szedtetek? Már olvastam 150 mg-rol is.
Viszont nekem csak a 28 hétig kell szednem, ma voltam kontrollon és rákerdeztem.
Ez sem egységes ezek szerint?!
Nyugodtabb lettem volna ha 36-ig kell szedni, mert pont a 3. trimeszterben a legnagyobb a rizikó! Remélem nem lesz gond miután abbahagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!