9hetesen már van szívhang?
Figyelt kérdés
2008. dec. 22. 17:05
1/7 anonim 

válasza:

Nekem már 8 hetesen is volt szívhangja:)
2/7 anonim 

válasza:

Szia! 9 hetesen már természetesen kell szívhangnak lennie. Nekem a 7 hetes UH-n már mutatták, hogy ott dobog a kicsi szíve. Az nem baj, ha te nem látod, csak a dokid lássa meg!
Boldog babavárást!
3/7 anonim 

válasza:

Egész pontosan van már szívműködés (a 6. héttől), de ennek a hangját meg a NASA sem igen hallja meg :) UH-val persze lehet látni, de ne felejtsd el, h egy 2,5cm-es magzatról van szó, egy nagyobb tarkabab bármikor lekörözi! Ehhez mérten a szíve (igazából szívcsöve) is mikroszkópikus. Egy rosszabb felbontású UH simán elnézheti.
4/7 anonim 

válasza:

szia,
Modern UH-gal igenis hallani a szívhangot, nekem hallhatóan is megmutatta a doki 7 hetesen.
5/7 anonim 

válasza:

Igen, 9 hetesen már hallania kell a dokinak az ultrahanggal.
6/7 anonim 

válasza:

A szívhang az, amit fonendoszkóppal szoktak vizsgálni, ez ténylegesen hallható hang, csak nagyon halk. Amit az UH vizsgálatkor hallasz, az egész más: a szívben áramló vér mozgását az UH készülék az ún. Doppler-eltolódásából kiszámolja, és ha gyorsabb az ármlás, akkor hangosabb, ha lassabb, akkor halkabb hangot ad ki. Ez nem a szívhang! Olyan mintha az autó hangja helyett a trafipax próbálna a gyorsabb autókról hangosabb, a lassabbakról halkabb hangot közvetíteni, pedig...
7/7 anonim 

válasza:

Van. Nekem már hat hetesen volt, ill. akkor azt még csak pulzálásnak hívják hivatalosan. Nézz u tána pl. a kismama.hu-n, hogy egy 9 hetes magzat milyen fejlettségű már. Meg fogsz lepődni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!