Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikresek. Meselnetek hogy...

Ikresek. Meselnetek hogy zajlott a terhesség , szülés? Hogy viseltétek?

Figyelt kérdés
Be kellett idő előtt feküdni a kórházba vagy agynyugalom? Hanyadik héten születtek, milyen súllyal ? Császár vagy természetes úton ? :)
2022. szept. 13. 10:24
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Én szinte végig otthon voltam és önszántamból pihentem. A 30.héten nagyon megijedtem a sok keményedéstől és bementem a kórházba, ahol ott is fogtak, de nem volt baj. 1 hé után már otthon voltam majd a biztonság kedvéért befektettek a 35. héten. 36+4-re lett császár (első terhesség, nagyon vékony és vérszegény voltam úgyhogy senki se mert kockáztatni). Még pár napot és talán egy hetet is ki lehet volna húzni, de már sok josló volt és biztonságosabb volt így. Makk egészségesek voltak, csak melegedni mentek a pic-re, meg hogy 1-2 nap alatt összeszedjem magam. 5 naposan mehettünk is haza. 2 kiló körül voltak mindketten, de már nem volt nekik hely hízni, mert pl a körmük nagy volt, ami az érettség jele. Otthon szépen szopiztak egyszerre és a ritmust is többnyire sikerült tartani. 3 hónaposan esténként kaptak a cici után egy kis tápszer kiegészítést, hogy jobban hízzanak (alsó határon voltak) és aludjanak. Onnan minden tök jó volt, nőttek és átaludták az éjszakát. Szóval nekem csupa jó tapasztalatom van. Nem volt könnyű, de eldöntöttem, hogy semmin se akadok ki, mindent akkor és ott döntök el a legjobb tudásom és az információk alapján és akkor az úgy lesz jó. Szerintem ez a hozzáállás sokat segített. Boldog babavárást és babázást.
2022. szept. 13. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:

En nem vagyok a legjobb pelda, eleg komolikalt terhessegem volt, sokat fekudtem korhazban es koraszules lett a vege, 26.het, az egyik babat elveszitettuk :( de a masik szerencsere ma mar 5 eves egeszseges nagyfiu.

Egypetejuek voltak egyebkent, a ketpeteju terhesseg kevesbe veszelyes

2022. szept. 13. 12:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem kétpetéjű ikreim vannak. Nem feküdtem bent egyetlen napot sem a szülés előtt, pedig fel voltam rá készülve (sajnos az előző gyermekemet a terhesség 34. hetében vesztettem el, így számítottam arra, hogy a következő terhességnél befektetnek idejekorán). Viszont rengeteg plusz vizsgálatra jártam, végig kéthetente volt ultrahang, a 34. héten elkezdték a ctg vizsgálatokat és intravénásan vasat is kaptam. Amúgy problémamentes terhesség volt leszámítva azt, hogy az utolsó hetekben már elég sokat keményedett a hasam. Végül a 36. hét betöltésének napján a "B" baba megrepesztette a burkot, így sürgősségi császárral kivették őket. (A doki nem merte kockáztatni a hüvelyi szülést az előzmények miatt). 2300 és 2200 grammal születtek, nem is kerültek PIC-re. Úgyhogy 5 nap megfigyelés után haza is mehettünk, és utána sem volt velük semmi gond. Januárban már hat évesek lesznek.
2022. szept. 13. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Kedves utolso! Sajnalom a veszteseged. Elarulnad kerlek h mi volt az oka a elso babad elvesztesenek? Lehet tudni mi tortent?
2022. szept. 13. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!