A lelet értelmezése(?)
Sziasztok.
Most voltam bent a sürgősségin, mert itthon véreztem.
Segítetek értelmezni a leletet?
Ezt írták fel:
Otthonában kevés pecsételő vérzés, görcs jelenleg nincs, korábban hematomát írtak le.
Kisebb lúdtojásnyi ut.afv.-ben, körny. szabad. Has puha betap. C:3000
TVS: Ut. - ban szabályos petezsák, 15x13,5 mm
CRL:7,4 szikhólyag 4mm subchorálisan sarlószerű bevérzés látható.
Mko.-on PCO-s ov.látható,douglasban foly. nincs.
Dg: Ab.immin. 6+4 die
Rutasorbint meg Elevit plust javasoltak.
Jézusom, nagyon szépen köszönöm.
Nekem azt mondták, hogy semmi gond nincsen, amiért aggódni kellene.
Sok jo dolgot irt az 1-es,de azt kifelejtette hogy hematoma es hematoma kozt is van kulonbseg. Nem mindegy hogy hol helyezkedik el es hogy okoz-e problemat. Akiknel igy helyezkedik el a hematoma es kissebb-nagyobb verzes tapasztalhato, nagyobb a korai veteles, lepenylevalas es a kesobbiekben a koraszules kockazata,mint azoknal akiknek semmit nem okoz. Raadasul ahogy az egyes mondta mar valamennyi kiurult,de meg mindog urulhet es annak meg senki nem tudja a kimenetelet,hogy fog-e problemat okozni.
Engem inkabb az erdekelne,hogy a fenyegeto vetelesen kivul miert irtak oda a 6+4 melle,hogy "die". Ami megint csak eleg csunya dolgot jelent,de hogy ebben az esetben mit jelenthet az szamomra nem vilagos.
5-os vagyok.
Epp ez az, nekem fogalmam sincs. Angolul ismerem a jelenteset,ami meghalnit jelent,de en eddig mindig latinul lattam feltuntetve a dolgokat korhazi papirokon, igy nem tudom.
6+4 die a terhesség korát jelenti, ha jól tudom.
Anyukámnak 8 hetesen lett egy olyan hematoma, amire akkor azt mondta az orvos, hogy kizárt, hogy megmarad a baba. Pihent sokat, nem emelt, szedte amit felírtak neki és minden rendben ment utána :) Makk egészségesen született a tesóm, azóta már 11 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!