Kismamák, ti magán orvos rendelésére jártok vagy TB támogatottra? Én magánra, de csak azért mert így egy választott intézményben szülhetek elméletileg. Neked mi a motivációd, hogy magán rendelésre járj?
Alapvetően TB-re, de mikor valami miatt izgultam, és gyorsan akartam Uh-t akkor egyszer elmentem magánba, meg a genetikai Uh-k is magánban voltak.
Az államival alapvetően elégedett vagyok, időpontra járok, nem kell várni (magán rendelőkben több csúszás volt eddig, mint ott). Az orvos nem mézesmázos, de nem is bunkó. Ami a hátránya, hogy csak úgy hirtelen nem nagyon lehet bejutni, 2-3 héttel előre kell időpontot kérni.
A genetikai Uh-kra azért magánba mentem, mert egyrészt időpontot sem kaptam akkorra, amikorra kellett volna, másrészt aztán megtudtam, hogy a férjem (gyerek apja) nem jöhetett volna be amúgy sem. Azért ez bunkóság szerintem, de ez van.
Én azért járok magánban mert:
-Nem a lakóhelyem szerinti szülészeten szeretnék szülni, hanem ott, ahol a jelenlegi fogadott orvosom van.
-Nem kell egy napot az SZTK-ban ülnöm, ráadásul munkaidőben, késő délután, vagy este is elmehetek.
-90%-ban rossz tapasztalatom van (nem csak TB alapú) az orvosokkal. Úgy vagyok vele, ha fizetek talán egy picikét jobb lesz az ellátás, ha meg nem akkor tudok válogatni.
-Kipróbáltam, hogy 20 hetes genetikaira TB-re megyek, ahol kitalálták, hogy vetessem el a gyereket, mert szívbeteg, deformált stb. Utána közel 200 ezer forintomba, rengeteg utazásba és ami a legrosszabb, idegbe került, hogy megállapítsák, hogy tökéletesen egészséges a kicsi. Ezek után, ha lenne a környékünkön magán szülési lehetőség biztos oda mennék, mert a kórház/sztk/tb hallatára is olyan ideggörcs kap el, hogy rosszul leszek.
-Az első babánkat is a TB-s orvosok gondatlansága miatt vesztettük el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!