Mindenkit akit ismerek a terhesség végére vizesedni kezdett. Mikor derül ki hogy én vizesedek-e? kb hány hetesen szokott lenni és mikor mulik el rögtön szülés után?
Szia!
Én 37 hetes vagyok, de nem vizesedem, sokaknál olvastam, hogy már 30 hetesen is vizesedtek. Ne nagyon sózz, és fűszerezz, nekem a doki azt mondta!
Én egyáltalán nem vizesedtem, pedig ettem sós kajákat rendesen.
Valaki az elejétől fogva vizesedik, valaki csak az utolsó héten, és valaki egyáltalán nem, erre nincs szentírás.
Amúgy a szülés után pár nappal elmúlik általában a mamáknak.
Drukkolok, hogy megúszd.
Egy munkatársnőmmel kb egyszerre estünk teherbe és ő már az első trimeszter végére bevizesedett, nem kicsit, hanem nagyon. Konkrétan eltűnt a bokája, megdagadtak az ujjai, felpuffadt az arca. Nem tudom, hogy ez számít-e, de ő nagyon nagy túlsúllyal kezdte a terhességet (155 centihez bőven 100 kiló felett volt), valamint 40 éves. De mondom, nem tudom, hogy van-e összefüggés ezek között a dolgok között.
Én egyetlen egyszer vizesedtem be jobban, konkrétan egy három hetes nyaralás utolsó hetén, ami abból állt, hogy 24 órát utaztunk autóban, 5-10 perces pisiszünetekkel, majd az út után sem volt pihenés, hanem kirándultunk egész nap és sokszor csak öt órákat aludtunk. A negyedik ilyen nap reggelén elefántlábakkal ébredtem. Akkor voltam 32 vagy 33 hetes. Pihentem, másnapra elmúlt és a terhesség utolsó egy-két hetében csak nagyon-nagyon enyhe vizesedésem volt, amit én észre sem vettem, hanem a szülésznő mondta a vizsgálat alatt, hogy szerinte elhanyagolható mértékben van rajtam víz.
Egyébként nem igazán kerültem a sós ételeket terhesség alatt, erre nem figyeltem oda, mert a vérnyomásom végig a béka segge alatt volt és a vizeletem is tiszta volt.
Egyébként úgy tudom, hogy a szülés utáni napokban nagyon hamar lemegy az addig felhalmozódott víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!