Szerintetek aggódnom kellene? 11hetes kismama
Szoval utolsó menszim május 26-án volt. Mivel rendszertelen a menszim 33-36 naposak nem a megszokott 28 napos így a peteérést se lehetett nekem jól kiszámolni. Teherbe estem 😊 és mivel emlékszem hogy nem pont kozépidőben voltam együtt a férjemmel hanem pár nappal utána így tudtam jól hogy később is fogant a picur. Na szóval elmentem Uh-ra pontosan mint ahogy a nagykönyvben kiszámolva utolsó menszi napotol számolva amikor is 7 hetes és 5 napos kellet volna lennem és persze nagy volt az öröm hogy ott a baba szabályos szivhangal de nem 7+5 naposnak felel meg hanem 7+2. Mondtam is a dokinak hogy ez így tökéletes mert tudtam is hogy nem pont kozépidöben voltunk együtt a férjemmel. Na most elmentem rá 2 hétre is ahol számításaim szerint 9+2 napos kellet volna legyek de a doki 9+1 naposnak mondta. Szóval 1 kimaradt a fejlődésben ( gondolom én) na most levelet kaptam hogy menjek a 12 hetes Genetikai Uh-ra. Tegnap el is mentem határ számításaim szerint 11+3 hetes kellet volna hogy legyek erre fel közli a doki hogy a baba csak 11 hetesnek felel meg szóval most 3 nap lemaradás van. Mivel túl korán hivtak a genetikai Uh-ra így a doki nem tudta lemérni a babát gondolom orrcsont stb így vissza hívott jovohetre. Szerintetek baj hogy a baba csúszik azaz pár nap különbség mindig van ??
Meg adom az eddigi Crl méreteket
7+2 Crl:11mm
9+2 Crl 24mm
11+0 Crl 40.8mm
Válaszokat előre is köszönöm
Soha nem pontosak a mérések. A gyerekek nem fejlődnek egyformán, a mérések sem pontosak. Optimálishoz számítják.
Értelmetlen “napozni”. Örülj, hogy szépen fejlődik, egészsegesek vagytok.
Ohhh ez semmi.
Később több hét eltérés lesz ide-oda.
A baba mozog, te mozogsz, nem gép mér, hanem ember, leszúrja valahova a kurzort és ahogy sikerül.
Miliméterekről beszélünk!!
Az én fiamat az orvos elnevezte angolnának, mert olyan hosszúnak mérte mindig (a combcsont méretéből lehet következtetni a baba hosszára, volt, hogy 3 héttel nagyobb volt)
Időre, 52 centivel született, rohanhattunk neki kisebb ruhákat is venni :)
"na most levelet kaptam hogy menjek a 12 hetes Genetikai Uh-ra"
Magyarországon élsz? Ki küldte azt a levelet? Én nem kaptam ilyen behívót, nekem kellett időpontot kérni genetikai UH-ra, amit aztán lemondtam, mert magánúton mentem helyette. De napra pontosan mindkét időpont 12+6 hetes terhességi korra szólt, nem előbbre.
De egyébként a kérdésedre válaszolva: pár nappal azért elmérhetik. Az az aggasztóbb, ha már egy héttel vagy többel, főleg, ha az előtte lévő vizsgálathoz képest is lemaradás van.
Nekem pl. többnek mérték pár nappal, mint ami, pedig nálam aztán 100% a fogantatás, mivel lombikbabám van.
Istenhegyibe tegnap kértem időpontot, bőven előre. 9 hetes és 2 napos vagyok. 12 hét + 6 napra kaptam időpontot, mert szerintük az a legoptimálisabb, akkor már szépen látszik minden.
Előtte augusztus 30-án megyünk Panorámára, szóval addigra már annak is meg lesz az eredménye, plusz a baba neme is teljes biztonsággal.
Az az 1-1 nap eltérés nem számít. A legutóbbi UH képen rajta volt, hogy 7 hét 5 nap (+,- 4 nap), szóval még az ultrahang is alapból csak saccol a méretek alapján.
Ha sokkal kisebb az nem jo,pàr nap nem számít szerintem.
Nekem 7+2 17mm volt,erre emlékszem. Mondjuk nekem mindig nagyobb volt2-3 nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!