Üdv38hetes vagyok és túléret a lepény és azt mondta a doki hogy a baba nem felel meg csak 36hettesnek alkalmi dohányos voltam terhességem alatt demost már abba hagytam Mit tudok tenni ilyen esetben?Nagyon aggódom és megilyedtem első terhességem.
Most már semmit.
Imádkozz.
Örülj neki, ha karja lesz a babának, mert én már hallottam olyat is, hogy hiányzott a dohányzás miatt.
Ebben a korban már nagyon sok múlik a genetikán, lehet csak vékonyka, alacsony (rövid) baba lesz.
A lepény érett, ok, 38 hetesen már úgyis bármikor szulhetsz.
Nyugodj meg, a stressz is árt, visszacsinálni meg már úgysem tudod.
Nem irigyellek! Nagyon nehéz helyzet lehet azzal a tudattal várni a továbbiakat, ha bármi rosszul végződik, csak magadat tudod érte okolni. 😔
Reméljük a legjobbakat.
Egy 36 hetes újszülött is életképes. Feltéve, hogy nem ártott neki a dohányzás, és csak a méhlepény lett meszes.
Nekem más okból volt érett a lepény már a 30. héttől. 39.héten született a babám 2600 g-mal, így éppenhogy nem került pic-re.
Szerintem is a legjobb, ha lenyugszol. Fölösleges a stresszhormonokat termelni. Azért is jobb higgadtnak lenni, mert ha jönne valami váratlan helyzet, sokkal jobban tudsz reagálni. Ha stresszelsz, akkor meg rosszabbul. Ezt a dohányzást meg ne emlegesd a kórházban, mert lehet, hogy semmilyen kézzel fogható hatása nem volt a magzatra, de kiváltod vele a népharagot, az biztos, és akkor rosszabb ellátást kapsz.
Én borzasztóan utálom a dohányzást, de nyilván nem fogom egy babájáért aggódó kismamának az orra alá dörgölni, hogy mit tett, ha azon már változtatni nem tud, hiába bánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!