Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi depresszió?

Terhességi depresszió?

Figyelt kérdés
Amióta terhes vagyok, napról napra rosszabb a kedvem. Nem akarok a barátaimmal se találkozni, teljesen magamba fordultam. A felelősség úgy érzem összeroppant apró darabokra. Boldog voltam, most pedig egy keserű arc néz vissza rám a tükörben.
2022. aug. 8. 10:00
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Mi a kérdés? Férjed, hogy àll ehhez? Normális, hogy aggódsz valamilyen szinten. Én is súlyként érzem a felelősséget, ugyanakkor ez egy édes teher és nem egyedül visszük. Ha mindenkit kizársz akkor viszont valóban egyedül maradsz. Fordulj orvosi segítségért ha úgy érzed nem megy. Az nem szégyen. Ha egyedül maradtál egyedül kell ehhez elég erősnek lenned, de még akkor sem egy lehetetlen küldetésre vállalkoztál.
2022. aug. 8. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Pszichológust próbáld meg szerintem.

Pároddal beszéltél már erröl?

Nekem a pozitív teszt után volt hasonló, ahogy a férjem kivirágzott a boldogságtól és erőltette a fotókat meg a baba témát, én úgy süllyedtem el a depresszióban. Amúgy is én voltam a bizonytalanabb a döntésben, de ott végképp azt éreztem, hogy oké hogy ő örül de nekem kell ezt végig csinálni fizikailag mégiscsak egyedül és utána is én leszek az anyja, ő meg "csak" az apja. Aztán jöttek a rosszullétek, esélyem se volt ezen agyalni. Utána mikor jobban lettem végre, örültem hogy mehetek dolgozni és újra jól vagyok. Sokszor el is felejtettem, hogy terhes vagyok. A végére persze már megint nehezedik a dolog, de összességében a legelejét leszámítva nekem elmúlt ez a rosszkedv.

2022. aug. 8. 10:25
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Beszélj a védőnővel, van tapasztalata és tudása abban, hogy segítsen. Ha olyan fokú a probléma, tudni fogja hogy irányítson tovább !
2022. aug. 8. 10:44
 4/7 anonim ***** válasza:
A védőnő semmit se tud ezzel kezdeni, csak megmondja amit itt mi is, hogy forduljon pszichológushoz.
2022. aug. 8. 11:50
 5/7 anonim ***** válasza:
2-es hozzászóló, szóról szóra ugyanezt éreztem a kezdetek óta és érzem még most is. A 2. trimeszterben járok.
2022. szept. 6. 14:54
 6/7 A kérdező kommentje:

Én elkezdtem a dolgok pozitív oldalát nézni, azóta már napról napra jobban vagyok. Az első trimeszter végén vagyok már. Szerintem nekem rátett az is, hogy a családom nagyon nem örült, főleg anyám. Férjem családja viszont támogató, örültek nagyon.

A felelősség továbbra is ijesztő, de azzal nyugtatom magam hogy annyian nevelnek gyerekeket, ha nekik sikerül akkor menni fog nekem is.

Egyébként 2-es és 5-ös válaszoló én is hasonlóan éreztem mint ti. Kitartást kívanok!

2022. szept. 7. 06:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Annyira jó ilyeneket olvasni! Először amikor sorstársakat találok, akik átmentek ugyanazon, amin én is, utána pedig, hogy milyen pozitívan alakult az életük. Ez nagyon megnyugtató és reményt ad. Igyekszem én is pozitívan hozzáállni, ha már a helyzeten úgysem tudok változtatni. Az egyébként nekem is sokszor eszembe jutott, hogy nálam sokkal rosszabb helyzetben lévők is megoldották és felnevelték a babájukat.
2022. szept. 7. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!