Mikor lehet megtudni a baba nemét? Illetve kinek mikor mondták meg ?:)

A Nifty teszt lényege, hogy a magzati DNS-t kiszűrik, és azt vizsgálják. Emiatt 99,999%-ra megmondja, hogy van-e valamilyen genetikai betegsége a magzatnak, és a nemét is (kb csak adminisztrációs hiba miatt lehet tévedés, de amúgy bombabiztos maga a teszt). Viszont baromi drága.
Ez pl egy olcsóbb hely, itt 240 ezer.
Ezen az oldalon mostanában nagyon szeretik, én is gondolkoztam rajta. De mivel fiatal és egészséges vagyok, végül csak kombinált tesztet csináltattam, az 30.000-ből megvolt (viszont ez ugye nem konrétan az én babámat vizsgálja, csak megnézi, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján mekkora esély van arra, hogy beteg legyen, és így számol egy kockázatot). Az ilyen mindenféle új technológiás magzati DNS-t vizsgáló tesztek elsősorban azoknak nagyon ajánlottak, akik idősebbek, vagy van a családban nagyobb rizikó genetikai betegségre. Persze más is megcsináltathatja, de az anyagiak miatt azért nem mindegy, ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie.
Amit még jó tudni, hogy hiába jön ki egy ilyen Nifty teszten, hogy beteg a baba, itthon még nem fogadják el hivatalosan abortuszhoz az eredményt, mert egy viszonylag új technológiáról van szó. Tehát ha kihoz a teszt valami bajt, de a kismama már kicsúszott az abortusz idejéből, akkor ugyanúgy el kell mennie az itthon elfogadott vizsgálatra, mikor megszúrják a hasát, és magzatvíz mintavételt csinálnak. Az alapján lehet csak a rendes időn túl abortuszra menni. Ennek a vizsgálatnak viszont van egy minimális vetélési kockázata, szóval csak úgy nem érdemes megcsináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!