Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy 2. terhességn...

Lehetséges, hogy 2. terhességnél már a 9-10. héten elkezd nőni a has?

Figyelt kérdés
2022. júl. 20. 16:54
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Igen, nekem is látszódott már. Most 14 hetes vagyok, de már akkora, mint az elsővel az utolsó hónapban 😒
2022. júl. 20. 17:01
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Lehet, de szerintem csak a puffadástól
2022. júl. 20. 17:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen olvastam hogy mar az elején olyan a 2.-nal mint az elsővel az utolsó hetekben , hat nem tudom elképzelni, akkor hova fog meg nőni a többi hónapban :D

Mar reggelente is látom, a puffadastol függetlenül, azt hagyjuk is, ha azt is beleszamolom, en is vagyok vagy 7 honapos :D

2022. júl. 20. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Nekem már az elsővel is elég korán látszott, most a negyediknél viccelődtek a kollégák, hogy jó, hog, nem kell a munkahelyen letagadnom, mert 6 hetesen már szabályos terhes hasam volt. Nekem egyébként valami fura pozícióban van megtükröződve a méhem, nagyon rövidek a méhszalagok is, és rögtön előrebukik. 9 hónaposan ikerterhesnek szoktak nézni, cserébe egyáltalán nem nyomja a belső szerveimet, és pisilnem sem kell felkelni éjjel. Hát legalább ennyi pozitívum van 😀
2022. júl. 20. 18:13
 5/9 anonim ***** válasza:
44%
Egy 9-10 hetes magzat olyan 3-4 centi, kb 1 deci magzatvízzel és ökölnyi méhhel. Mi a kérdés? Mitől is lenne nagy hasad? Lement osa az agyad, azért kérdezel ilyeneket?
2022. júl. 20. 20:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez aztan stílus:) talán attól, mert a szervezet emlékszik a terhességre, és sokkal hamarabb kezd nőni a has, nyúlni a szalagok. A méhem 3 hete volt ököl nagyságú a vizsgálaton.
2022. júl. 20. 21:12
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az en tapasztalatom az, hogy az elso jo par hétben nagyon puffad a legtöbb kismama. A magzat ilyenkor még méretileg nagyon pici. Ami lehet-hogy ha kis(ebb) a korkülönbség- akkor a kotoszovetek is lazábbak es gyorsabban, könnyebben nyúlnak. Az en kisfiam 14 hónapos volt, mikor varandos lettem a másodikkal es az elso par hétben en is azt hittem, h de nagy a hasam, azonban bizonyítottan puffadas volt, mert a 16.hettol pedig szinte lapos voltam :)
2022. júl. 20. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

4-es vagyok, ha már ilyen szépen lepontoztatok, küldök 3gy friss képet most a 4. terhességnél a 12 hetes hasamról, amiben a tegnapi genetikai uh szerint egy 68 g-os magzat van. De nyilván a puffadástól ekkora... 😉 😉

[link]

Ja, meg biztos az orvos is hülye, aki szerint a rendellenesen álló méhem bukik előre. És nem puffadok egyáltalán, Crohn beteg vagyok, tehát eleve keresztül szalad rajtam minden, így ez kizárható.

Egyébként nem azért nő meg ilyen korán a has, mert a 68 g-os baba látszik benne, hanen mert megnő a méh, nyílván többedik terhességnél eleve az összes szövet rugalmasabb. Sőt, a harmadik gyereknél szülés után minden három gyerekesnek nálunk hoztak plusz oxit, mert azt mondták, hogy természetszerűleg nagyobb a méhünk, és nehezebben áll vissza, így kell egy kis rásegítés. De biztos az az eltérés is a puffadástól volt... 😉

2022. júl. 21. 06:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Szülés után szétnyílt a hasizmom.

Tornázom, minden nap, de bizony akkora, mint a képen, amit #9es, vagy nemtom ki csatolt képet.

55 kg vagyok, és 165 cm, szóval nem kövér.

Igen, puffadás, de azelőtt az nem nyomta ki a puffadás így a hasam soha.

És ha minden igaz, a következő terhességnél is így szét fog nyílni a hasizmom, ezért fog már az első trimeszterben látszani.

2022. aug. 1. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!