Pontosan mit értenek természetes szülés alatt?
Az természetes szülésnek számít, ha van fájdalomcsillapítás (epidurál vagy más)? Illetve az is természetes szülésnek számít, ha nem kap ugyan fájdalomcsillapítást a kismama, viszont más miatt szükséges valamilyen gyógyszeres beavatkozás (pl. hogy felgyorsítsák a szülést)?
Vagy a természetes szülés csak arra vonatkozik, hogy természetes úton (azaz a hüvelyen keresztül) jön a világra a baba?
Nem világos számomra :(
10
Aki valamilyen szinten nem érintett az csak a szimpla hüvelyi szülést bárhogy érti a természetes szülés alatt.
Hiába van igazad.
Háborítatlan szülés, amiről írsz.
Mint îrtam volt részem mind2-ben…
( az első esetben sem volt semmi kényszer! Pózt is választhattam, de gond adódott.. a császárhoz késő lett, mindenre hagytak időt, kérésre, amíg lehetett vártak mindennel, az egyik legjobb ha nem a legjobb szülésznővel szültem..)
Köszi a válaszokat!
Ugye az már nem számít háborítatlan szülésnek, ha nincs fájdalomcsillapítás, póz választható, viszont időközben mégis szükség van valamilyen életmentő beavatkozásra (burokrepesztés, szülésindítás...) ?
14es vagyok: háborítatlan az amikor nem indítanak, nem adnak oxytocint, nincs gátmetszés, nincs burokrepesztés, stb. Saját tempóban történik a tágulás, vajúdás, kitolás, kitolásnál gátvédelem lehet (ez amikor a szülésznő, bába segíti a baba fejét kifelejövet, hogy az ne szakítsa el a gátat, ez nem számít beavatkozásnak, ugyanis a baba maga módján, tempójában halad át, a szülésznő csak a gátat fogja a fej körül). A baba után a placenta is a maga idejében születik meg.
Hozzátenném, hogy kórházi körülmények között ekkor is nézik a baba szívhangját, elhelyezkedését közben, hogy minden rendben zajlik-e, csak nem avatkoznak bele invazívan.
Utolsó, nàlam ez csak a beérkezéskor volt..
( 4 ujjnyi tágan, félig eltünt méhszájjal érkeztem, majdnem a kocsiban szültem meg)
Így lett hogy a nyilatkozatokat is az aranyóràban îrtam alá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!