Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen fülkürthurut?

Terhesen fülkürthurut?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

13 hetes terhes vagyok és már lassan 2 hete nem tudok kilábalni a náthából. Hiába a tengervizes orrspray, dugul az orrom és a nátha már ráhúzódott a bal fülemre, ami álltal félig süket vagyok.

Számtalanszor megjártam már a fül-orr-gégét ezzel a problémával, a diagnózis mindig ugyan az volt, fülkürthurut. Ott azt a tanácsot kaptam, hogy a kiváltó okot kell megszüntetni tehát a náthát,leginkább lohasztó orrsprayt kellett használnom.

Létezik terheseknek olyan orrspray ami használható és használ is? Vagy esetleg fülcsepp, ami megszünteti a füldugulást?

Válaszokat előre is köszönöm.

2022. jún. 1. 08:11
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem viszed túlzásba, akkor bármelyiket használhatod, helyileg hat
2022. jún. 1. 08:35
 2/4 anonim ***** válasza:
70%

És nem mondták ott, hogy terhesen melyik orrsprayt vagy orrcseppet használhatod? Ha nem, akkor a gyógyszertárban kérdezz rá. Ha nem lesz bedugulva az orrod, akkor a füled se. Tehát a füledbe ne rakj semmit, azt - az orvos nem látott benne eltömődést - a bedugult orrod miatti nyomás miatt érzed bedugultnak. (Kb. mint a repülőn.) Jó gyakorlat, de csak ha az orrspray kidugította az orrod!, különben a taknyot küldöd oda, ha befogod az orrod és kifújod a levegőt a füleden és így "megszellőzteted". Allergia is okozhat egyébként orrdugulást és akár fülfájást is.

Ha viszont nagyon fáj, akkor van begyulladva, és akkor sajnos valami antibiotikum is kellhet. Ezt esetleg háziorvos is fel tud írni (mondd neki, hogy terhes vagy, hogy olyat írjon, amit szabad).

2022. jún. 1. 10:23
 3/4 A kérdező kommentje:

Bocsi ha félreértető voltam, de nem most terhesen voltam fül-orr-gégén, hanem egy jó pár hónappal ezelőtt (januárban kb). Voltam most a patikában, vettem gyógynövényes orrsprayt, hát majd meglátom hogy fog e használni.

Gondoltam én is allergiára, viszont terhesen az antihisztamin is ellenjavallt🙄

Megpróbálkozok hagymateával(ezt a védőnő mondta) és bízok a legjobbakban.

Szerencsére abszolút nem fáj a fülem, csak rettentően zavar és kellemetlen hogy nem hallok és állandóan vissza kell kérdeznem hogy "mit mondtál?".

2022. jún. 1. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:
70%
Akkor talán menj a fülészetre :)
2022. jún. 1. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!