Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt kinek mennyi...

Terhesség alatt kinek mennyi a pulzus?

Figyelt kérdés
Sajnos pulzuscsökkentőt kell szednem, mert terhelésre magas a pulzusom, de mióta pozitív lett a tesztem, a háziorvos leállított róla, hogy majd közösen egyeztetünk a nőgyógyásszal, mert az enyém nem szedhető ilyenkor. Nade abbahagytam kedden és azóta az eget veri a pulzusom, ha pihenek akkor kb 90, ha valamit csinálok akkor 110-130 :( kedden kell mennem nőgyógyászhoz, akkor leszek kereken 6 hetes, remélem nem lesz addig gond :( nagyon aggódom
2022. máj. 27. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem végig 90 és 120 közt mozgott mind a 2 gyerekkel.

Semmit nem kellett szednem rá, minden doki tudott róla.

2022. máj. 27. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
120-140 között, mindenki csak kozolte hogy magas de tenni nem tettek ellene semmit 🤷‍♀️
2022. máj. 27. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem, de azért hívd fel és kérdezz rá, hogy szerinte lehet-e ebből gond, vagy ráér, ha átbeszélitek kedden.

Nekem egyébként átlagos, vérnyomásom és pulzusom van, inkább alacsony is. Ez terhesség alatt sem változott. Illetve annyit, hogy első trimeszter vége, második eleje, közepe felé sokszor éreztem, hogy szegény szervezetem próbálná nyomni a vért (gondolom a babának akkor lehetett rá extrán szüksége a növekedéshez), baromi magas a pulzusom, a vérnyomásom meg a béka hátsója alatt. A dokim azt mondta igyak nagyon sokat és pihenjek ha ilyen van, alkalmazkodni fog a szervezetem...

Neked a gyógyszer miatt érdemes lenne mihamarabb konzultálni dokival.

2022. máj. 27. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is szedtem gyógyszert előtte, majd amikor kiderült, hogy terhes vagyok, leállították. Ennek az lett az ára, hogy felment 170-re a pulzusom, mert ingerületvezetési zavarom van. A szülészek és a kardiológus szerint lehet szedni béta-blokkolót. Te mit szedtél?

Én jelenleg bisoprololt szedek 2,5 mg-ot. 25 hetes vagyok

2022. máj. 27. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
23%
ne bolondulj bele a terhességbe
2022. máj. 27. 11:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Engem a kardiológián kiröhögtek, mikor közöltem, hogy terhelés hatására 170-180 a pulzusom. Egy pici sétálnak kb 130-140.

Most 6 hetes vagyok, nyugalmi állapotban 90-120 között van.

2022. máj. 27. 13:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromtól 100 a pulzusom. Terhesen 70 körül volt. Nagyon nehezen viseltem...alig vártam,hogy megszüljek és visszamenjen 100ra. Olyan volt, mintha állandóan meg akarna állni a szívem.
2022. máj. 27. 15:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem terhesség előtt 100-120 volt enyhe terhelésre, nyugalomban 90. Terhesség alatt nőtt, a 18.héten nyugalombam is 110 volt, terhelésre 130-140,ekkor a nőgyógyászom betalocot írt fel, amit a kardiológus is megerősített. Elvileg a nebivolol jobb, legalábbis egy ismerősöm azt kapta másik kardiológustól.
2022. máj. 27. 23:42
 9/10 anonim ***** válasza:
85-90/55-60 , 80-100 között változó pulzussal.
2022. máj. 29. 12:05
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok :) bocsi, hogy eddig nem írtam, de nem volt sajnos időm. Köszönöm Nektek a válaszokat!

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert konzultáltam a háziorvossal és ő mondta, hogy amíg nem fogad a nőgyógyász, addig hagyjam abba, egyébként Nebivolol Sandoz-t szedtem napi 5mg-t.

Holnap kell mennem nőgyógyászhoz, kíváncsi leszek a kommentjeitek után, hogy nekem mit javasol majd. A háziorvosom rendesen megijesztett, veszélyeztetett terhesség, magzatelvesztés, halvaszületés stb... De persze az is lehet, hogy nem is kell majd gyógyszer.

Hát kíváncsi leszek :(

2022. máj. 30. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!