Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Diaphyllin terhesen?

Diaphyllin terhesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 32 hetes kismama vagyok, 2 hete az orvosom diaphyllin nevű gyógyszert írt fel nekem, 3x1-et,mivel a méhszájam 2111. 1 hétig szedtem így, azonban nagyon alacsony lett tőle a vérnyomásom, 85-90/60 a pulzusom meg 100. Van már 2 kisgyerekem, így mellettük nagyon nehéz, hogy csak feküdni tudok. Csökkentettem az adagot 2x1-re, de így is álmos vagyok folyton. Orvosomnak jeleztem, azt mondta muszáj szednem pedig még legalább 4 hetet.

Van itt olyan akinek szednie kellett, és hasonló lett a közérzete? Illetve hogy mikor abbahagyta, nemsokkal később megszült? A babának nem lett semmi baja? Csak mert olvastam sok külföldi cikket, ahol azt írják nem lehet ezt szedni.

Amúgy 4x 2 magnézium mellett görcsöltem és nyíltam, véreztem, emiatt lett 3x2 magnézium és a 3x1 diaphyllin kiírva végül.

2022. máj. 23. 13:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem befolyásolta az álmosságot.

Vagyis nélküle is az voltam.. a vérnyomásom alapból is 90/60 és 105/ 65 volt végig, ha ezt lejjebb vitte volna tuti ájulok.

Szintén 10 hetet szedtem, nálam a baba mérete miatt kellett, nagyon lassan gyarapodott, pedig a méhlepényem nem volt meszes.

41+1 szültem, a legvégéig 3000 mészájam volt..ekkor lett alig 3 kg...

Ez tüdőérlelő, és a fejlődést segíti.. nem tartja vissza a babát, csak ha megszületik jobb esélyekkel indul...

2022. máj. 23. 14:01
 2/7 anonim ***** válasza:
43%

A dyaphillin nem tüdőérlelő és koraszülés megelőző hatása sincs…

Elvileg a lepényi keringést javítja, amiatt adják akkor, ha kicsi a magzat a terhességi korhoz képest, de amúgy klinikailag bizonyított hatása nincs (külföldön nem is használják ilyesmire). Tehát nem is értem, hogy neked minek írták fel….

Én keresnék egy értelmesebb orvost.

2022. máj. 23. 15:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Mivel simaizom lazító, ami hat a méhizomzatra, így megszünteti a görcsöket. Jobb a nospánál, mivel az elernyeszti a cervixet is, ami korai táguláshoz vezethet, a diaphyllin viszont arra nem hat. Mivel az erekben is simaizomzat van, emiatt értágító és így hat a vérnyomásra is, illetve a kicsi magzatnak is azért jó mert tágítja a placenta és a köldökzsinórbereit, így több tápanyag jut a bababához.

Szóval a dokim ért hozzá, csak kíváncsi voltam, hogy másnak is okozott-e ennyire rossz közérzetet és mit tudott vele kezdeni, illetve hogy mivel nincs semmi infóm arról, hogy minden rendben volt-e a babákkal akik emellett a gyógyszer mellett születtek, szerettem volna megkérdezni. A dokim annyival nyugtatott, hogy nem tud olyanról, ahol baja lett volna a babának, vagyis a praxisában egészségesek születtek. De szerettem volna tudni hogy mit mondtok ti, egy - két helyen olvastam hogy figyelemzavaros, hiperaktív valakiknek a gyereke de nem tudják hogy a gyógyszer miatt van vagy sem

2022. máj. 23. 15:48
 4/7 anonim ***** válasza:

Jah, elméletben. Gyakorlatban meg nem véletlenül nem használják sehol tocolytikumként. Ha valóban koraszülés gyanú áll fenn 32 hetesen, akkor talán olyan terápia kellene, ami bizonyítottan használ is.

Mint mondtam, külföldön sehol nem alkalmazzák sem tocolytikumként, se méhen belüli retardáció esetén.

De azt csinálsz, amit akarsz.

2022. máj. 23. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
IUGR, méhen belüli retardáció, fejlődésben lemaradás és magas vérnyomás miatt kaptam. Először tabletta formájában, majd szigorú kórhàzi fekvés és 10 napos infúziós kezelés formájában. De én toxémia gyanús is lettem a végére. Ugyanúgy lassan fejlődött a kezelés hatására, pedig a méhlepény és a keringés is jó volt. Végül egészségesen, 40+1 indított szülés lett, pedig a koraszülés veszélye is fenn állt. Most itt szuszog, 3 éves 🥰
2022. máj. 23. 20:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Miert kell amugy a kerdezovel bunkonak lenni? 😃 tok normalisan valaszol. Itt nagyon magas lovon ul a legtobb ember

En nem ismerem ezt a gyogyszer csak tamogatni szeretnelek, nem izgulj, 32 hetesen mar akkor se lenne baja ha mgszuletne. Hidd el van korababam, 27.het. Kemeny menet volt mire hazahoztuk a pic-rol de kutya baja ma mar ovis nagylany:) a fel karomat odaadtam volna egy 32.hetert😅 barhogy is lesz minden rendben lesz me aggodj

2022. máj. 23. 20:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Jah álmosság: a kórházi bent fekvés alatt aludtam délben, mint egy óvodás akinek kötelező. Bár elég unalmas is volt 🙂🙃 amíg a bogyókat szedtem nem volt ilyen.
2022. máj. 23. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!