Szemüveges kismamák, engedtek titeket természetesen szülni?
Figyelt kérdés
13.hétben járok, 3 éve vagyok szemüveges, a Védőnő javasolta, hogy menjek el szemészetre, hogy szülhetek e természetesen. -1-es mindkét szemem. Második baba, az első 8 éve császáros volt. Volt valaki akinek a szeme miatt nem engedélyezték a természetes szülést?2022. máj. 11. 08:57
1/18 anonim válasza:
Dehogy. Én -7 vagyok mindkét szememre, fel se merült, hogy ne szülhetnék hüvelyi úton. De azt megkérdezték, hogy volt-e lézeres szemműtétem, mert az ugyebár vékonyítja a retinát, és akkor tényleg fennáll a veszély, hogy az erőlködéstől megsérül.
2/18 anonim válasza:
Dehogyis akadálya. Nekem mínusz 2,5 dioptriám van és senki nem mondott ilyesmit. Természetes úton szültem. Akkor még több császár lenne, pedig már így is indokolatlanul sok van.
3/18 anonim válasza:
-1? És ezzel szemészetre küld a védőnő??? Biztos nem mennék el ilyen felesleges körökre. A védőnő meg felkészültebb is lehetne.
4/18 anonim válasza:
-1,75 mindkettő, bevallom ezzel el sem mentem szemészetre (eü-ben dolgozom, nem tartottam indokoltnak), szülhettem volna természetes úton, ha nem alakult volna végül máshogy a történet.
5/18 anonim válasza:
A szemfenék állapota és a retina állapota határozza meg, nem pedig a dioptria. Különben nekem semmi gond nem volt -3; -1 dioptriával.
6/18 Derjaderja válasza:
-8 a szemem. Szemfenéki kép alapján igazolást kaptam, hogy szülhetek természetesen.
7/18 anonim válasza:
Nekem -1,5 feles a szemem. A dokim annyit mondott, hogy majd szülés közben vegyem le, nehogy eltörjön. :D Szemészhez senki nem küldött. Végül császár lett, de teljesen más okból kifolyólag.
8/18 anonim válasza:
Egyet értek előzőekkel, nem a dioptria számít. De hát menj el a szemészetre, aztán kérj egy szakvéleményt, az sosem árt.
9/18 anonim válasza:
-8,5 mindkét szemem. A nőgyógyász ugyanazt mondta, mint az előttem szólók (a sógornője szemüveges, szemész és 3 gyereket szült természetes úton), de saját magam megnyugtatására elmentem szemészetre is. A doktornő szintén terhes volt és szemüveges, és egy alapos vizsgálat után ő is azt mondta, hogy nyugodtan szülhetek.
10/18 anonim válasza:
A dipotria nem számít, a szemfenék, retina állaponta, a szem nyomása számít, de ahoz komoly bajnak kell lennie, hogy császár indok legyen. Gyerekkorom óta szemüveges vagyok, háromszor szültem simán. Amúgy rengetegen szaladgálnak olyanok, akiknek enyhén rossz a szeme és kaphatna szemüveget, csak nem megy el vizsgálatra. Ilyen alapon gyakran hallanád, hogy megvakult szülés közben, ha -1 már kizáró ok lenne. Komoly szemészeti problémáknál lehet gond a szülésnél, nem kis rövid vagy távollátás miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!