Azt olvastam itt, hogy a 36. héttől kell menni nst vizsgálatra. Ez mindenkire érvényes?
Nincs kőbe vésve.
amikor épp van időpont. nem kell annyira figyelgetni mert nekik sincs annyi kapacitásuk meg hát téged se akarnak paráztatni hogy naponta berendelnek.
Nálunk 36. héttől hetente volt a protokoll szerint a CTG (Nst), utána a doki is mindig megvizsgált. Igaz, itt a kórháznak van külön terhesgondozója, nem is kellett bejelentkezni, csak az orvosom rendelési idejében menni.
Aztán az utolsó hetekben az orvosom mindig mondta, hogy mikor menjek legközelebb, ált. 2-3-4 naponta.
Köszönöm a válaszokat lányok!
Azt nem írtam,hogy a magánrendelőjébe kellene mennem vizsgálatra,az Nst-t pedig gondolom a kórházban fogják majd csinálni.Nem is szeretném én sűrűn vizsgáltatni magam,de a 31.héten voltam nála,és akkor nem mondott a méhlepényről semmit,és itt olvasom,hogy ilyen olyan fokban érett,stb.Nekem ilyen adatokat nem mondott.na,egy szó mint száz,szeretném tudni,hogy minden rendben van e a babával,és azt gondoltam,hogy így a vége felé,majd sűrűbben rám fognak nézni.
A méhlepény érettségét ultrahangon látják. A hivatalos protokoll szerint a 38. hét környékén még van egy UH, ahol a baba fekvését nézik, az esetleges téraránytalanságot, illetve a méhlepény állapotát.
A Ctg/nst-n elvileg azt figyelik, hogy a baba mennyire érzi jól magát odabent, pl. a méhösszehúzódásokra reagál-e mozgással, milyen a szívverése (ha nem nagyon mozog, akkor az utalhat arra, hogy már nem érzi jól magát odabent, nem jutnak el hozzá a tápanyagok és az oxigén megfelelő mennyiségben. Ilyenkor szoktak áramlásvizsgálatot végezni.
Ami még fontos, hogy a 36. hét táján vesznek a streptococcus szűréshez kenetet, mert ha az anya strepto pozitív, akkor antibiotikumra lesz szükség a szülés alatt (vannak kórházak, ahol még a terhesség alatt csináltatnak egy antibiotikumos kúrát az anyával)
Köszönöm!Kérdezte az asszisztens,hogy kell e valamilyen szűrést csinálni,mondtam,hogy nem tudom,mert erről nem beszéltünk.A streptococcus vizsgálatot megcsinálták már a 28.héten,szedtem is antibiotikumot,nem tudom,hogy azt még egyszer kell e nézni?
Első babámat várom,itt szedem össze az infókat,mert nem sűrűn találkozom sem a védőnővel,sem az orvossal.
Szia!
A streptococcus vizsgálatot biztosan fogják nézni még (a 36.héten), mert, ha pozitív, akkor a vajúdás alatt kell kapnod antibiotikus injekciót. Ha nincs rá idő (bár progis császárnál nem tudom), akkor a baba fogja megkapni.
Nekem a 2. baba kapta (-:(( ).
Most augusztusban szültem a 3. gyerkőcöt, én negatív voltam, mégis vizsgálták a picúrt is az előzményekre való tekintettel.
Én sztk-ba jártam, ott betöltött 37. héttől volt NST.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!