Mik azok a fontos dolgok amiket be kell szerezni baba érkezésénél?
Köszönöm pont ilyenekre gondoltam!
Le írnád, hogy mi az amit negvettél?
Én ugyan szintén csak kismama vagyok, de szerintem (ahogy a baratnoimtol, családtól, ismerősöktol hallom), mindenkinek más. Egy ugyanazon dolog lehet valakinek felesleges, a másiknak meg letszukseglet - életmentő volt. Ebből következik, hogy ha előre bekeszitesz sok mindent, biztosan utólag lesz olyan, amire azt mondod, kár volt megvenni. Kérdés, hogy ha előre nem szerezd be, és épp szükséged van rá, be e tudod olyan gyorsan szerezni szülés után.
PL én a cumin gondolkodom. Nem akarom raszoktatni, de azért egyet valószínűleg veszek tartalekba, mert pl ha már órák óta fog sírni és már minden mást kiprobaltal, és pl kisebesedett mellel nem akarom majd hogy szopin kívül mellen legyen órákig, akkor jó lesz, ha kéznél lesz a cumi, mert míg gyerekestul eljutok a boltba, hogy vegyek egyet, némi időbe telik, és közben ugye sír a gyerek.
Vagy pl legzesfigyelo. Szerintem nélkülözhetetlen, sokak szerint egészséges újszülöttnek felesleges, és állítólag külföldön "nem divat", tehát nincs benne annyira a koztudatban.
Vagy pl van akinek a babakocsiban visít a gyereke, így nem használja ki egyáltalán, csak a hordozóban nyugszik meg, másnak a hordozokendot nem viseli el a gyerek..
Szóval hiába kapsz általános tanácsokat, úgyis ki kell tapasztalni, mi az, amire szükséged van, bevalik a te babádnál.
Amit én tervezek venni az alapokon kívül a mellszivó és a légzésfigyelő! (Nagyobb összegű dolgokra gondolok)
Ezenkívül egyelőre minden mást feleslegesnek tartok!
Ezért érdekel, hogy mi az ami esetleg nálatok nélkülözhetetlen!
Igazából ami KELL, az ruha és pelenka, ezen kívül minden más csak egy lehetőség. Kiságy sem kell, babakocsi sem kell, csak egy lehetőség. Ismerek olyat akinek babakádja sincs, nagy kádban fürdeti. Ismerek olyat aki hordozza, nincs babakocsijuk. Ez nagyon egyéni mindenkinek. Saját kényelmed érdekében mégis meg fogsz venni ezt azt, pl pihenőszék, adamo hinta, babakocsi. Senki nem ismeri az eletkörülményeid, anyagi helyzeted, eletstílusodat, szóval így nehéz tanácsot adni.
A 0 és a csillagos ég a két véglet
Az igazság az, hogy engem tényleg egy fix lusta érdekelne alapvető dolgokkal.
Mint pl.:
Babakocsi
Kiságy stb.
És akkor ezenkívül pár extra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!