Prena tesztet nem baj ha a 12.heti genetikai ultrahang előtt csináltatok?
Igazából nem volt semmi betegség a családban, de a baba neme érdekelne minél előbb, mert az első gyereknél sokáig lányt mondtak ultrahang alapján, majd a végén derült ki, hogy mégis kisfiú.
Most szeretnénk előbb tudni 😊
Tudom, és eszem ágában sincs elvetetni, még akkor sem ha beteg. Képtelen lennék rá.
11.héten gondoltam, hogy mennék a vérvételre, genetikai zh-m 12+6hetesen lesz.
Akkor kb 12 hetesen lenne meg az eredmény😊
Megcsináltathatod, de nincs értelme.
Nekünk mondta is a doki, akihez a genetikai ultrahangokra jártunk, hogy az első előtt felesleges, mert ha ott eleve kiderül valami, akkor pénzkidobás.
Szóval mi közvetlenül utána csináltattuk meg a Niftyt a saját magunk megnyugtatására.
4 vagyok
Hát nekünk volt orrcsont, nyakiredő nagykönyv szetinti, de én úgy mentem hogy a verifi hozta a downt, a doki nő 6x mérte a nyakit mert olyan tökéletes volt.
De viszont ha te úgy is megtartod felesleges tényleg.
Érdemes végiggondolni a lehetséges forgatókönyveket, ehhez pedig tudni kell azt, hogy az anyai vérből történő vozsgálatok, mint a Prena nem diagnosztikus teszt, hanem szűrőteszt, ami annyit jelent, hogy önmagában egy kóros eredményű Prena tesztre NEM kérhető terhességmegszakítás (csak a szokásos betöltött 12. hétig, ameddig bármilyen indokkal lehet kérni).
Tehát ha elmész a 12 hetes ultrahangra, és ott látnak egy olyan elváltozást (pl. 4 mm-es nyaki redő, nincs orrcsont), akkor invazív, diganosztikus vizsgálatot fognak javasolni.
Tehát ha egy beteg magzat esetén megszakíttatnád a terhességet, akkor ilyen esetben a Prena teszt pénzkidobás.
Ha nem látnak semmi eltérést, de biztosra akarsz menni és akkor az UH-val együtt leveteted a Prenát is, akkor is meglesz az eredmény egy hét alatt, és ha az kóros, akkor is beleférsz még akár a chorion boholy mintavételbe is, de az amnióba biztos.
Köszönöm a válaszokat, de mint írtam képtelen lennék elvetetni betegség esetén is, ha magasabb kockázatot is kapnék. Nyilván bízom benne, hogy nem lesz semmi baj, hiszen a családban még nem fordult elő semmi hasonló, spontán fogant és fiatalok is vagyunk.
Anno a fiamnál még a 18. heti ultrahangon is kislány volt, majd 4D-s derült ki, hogy fiú. Még jó, hogy nem vettem meg a lila babakocsit, bár közel voltam hozzá.
Csak szeretnék felkészülni és ráhangolódni a baba nemére plusz nagyon kíváncsi vagyok :)
Ha meg a 12. heti ultrahangon valami olyan szörnyű dolgot látnak, akkor nem az a "kidobott" 75ezer forint lenne a legnagyobb bajom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!