KezdƑoldal » GyerekvĂĄllalĂĄs, nevelĂ©s » TerhessĂ©g » Van okom aggodni? Olyan rossz...

Van okom aggodni? Olyan rossz hangulatban vagyok 😔

Figyelt kérdés
Ez a masodik terhessegem, az elso teljesen problemamentes volt, nem is hiztam sokat. Most vagyok 29+5 es mar 10 kilot hiztam. Az elozonel elol tapadt a lepeny, megis eleg aktiv volt a baba. Most hatul tapad megis olyan kis gyenge a mozgasa vegig. 1-2 orankent erzem azert mozogni de inkab csak hogy helyezkedik, fesziti magat. Olyan igazi rugdosas kb 4-5x ha van egy nap. Vesetagulatot is talaltak a babanal (8 mm alatt van, azt mondta az orvos nem veszes), eddig mindig 110/70 korul mozgott a vernyomasom, most az utolso ket alkalommal mar 140 felett volt mindig. Mernem is kell mar. Tudom minden terhesseg es minden baba mas, de megis aggodok. Pedig nem vagyok egy paramami, de most eleg rossz hangulatban vagyok ezek miatt 😔

2022. mĂĄrc. 23. 19:41
 1/7 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
VĂ©rnyomĂĄsod odafigyelĂ©st igĂ©nyel, de ezen kĂ­vĂŒl szerintem nincs problĂ©ma. Az Ă©n babĂĄm sem volt valami aktĂ­v a pocakban. InkĂĄbb csak Ă©jszaka mozgott. A hĂ­zĂĄs sem kĂłros, ennĂ©l sokkal többet is hĂ­znak a kismamĂĄk. Ha a cukrod rendben van, akkor egyĂ©l nyugodtan.
2022. mĂĄrc. 23. 19:46
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 2/7 A kĂ©rdezƑ kommentje:
Koszonom szepen, a cukrom tokeletes lett. Nekem is inkabb este vannak azok az igazi mozgasok, foleg mikor alszok, neha arra kelek. Egyebkent a sulyom engem annyira nem zavar, csak modnogatjak a varandosgondozason hogy ez mar sok lesz.
2022. mĂĄrc. 23. 19:53
 3/7 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
A vĂ©rnyomĂĄs rĂ©szĂ©hez szĂłlnĂ©k hozzĂĄ: a korĂĄbbi 110-es Ă©rtĂ©khez kĂ©pest az Ășjabban mĂ©rt 140 felettiek jelentƑs emelkedĂ©st mutatnak, amit mindenkĂ©pp nagyon komolyan kell venni! Velem is ez volt, hogy a 28. hĂ©ten egyik naprĂłl a mĂĄsikra elkezdtem 140/150-es Ă©rtĂ©keket mĂ©rni a korĂĄbbi 120-130 helyett, sajnos legyintettek rĂĄ, hogy a 143-156 mĂ©g nem akkora para, majd akkor carjunk be, ha elĂ©ri a 160/100-at. HĂĄt, erre sem kellett sokat vĂĄrni. Mai napig nagyon haragszom a kĂłrhĂĄz orvosaira, hogy ennyit töketlenkedtek. A toxĂ©miĂĄt megĂșsztam, ezĂ©rt tudtam kihĂșzni a 38. hĂ©tig, de akkor mĂĄr szinte könyörögtem az osztĂĄlyos fƑorvosnak, hogy vegyĂ©k ki a kisfiamat, mert akkor estĂ©nkĂ©nt mĂĄr 170-180 körĂŒli kiugrĂĄsaim voltak, amit a Cordaflex is csak nagyon rövid ideig tartott lent. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy igenis követeld ki magadnak a fokozott odafigyelĂ©st.
2022. mĂĄrc. 23. 21:00
 4/7 A kĂ©rdezƑ kommentje:

Szerencse hogy nem lett baj! Koszonom, hogy megosztottad a tapasztalatodat.

Egyebkent nekem elozo terhessegnel volt a 110/70 koruli ertek. Most mar az elejetol magasabb volt, 120-130 kozott viszont mostanaban van ez a 140 feletti sajnos. De mindenkepp fogom merni, a kavet pedig hanyagolom.

2022. mĂĄrc. 23. 21:34
 5/7 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
HĂĄla Istennek, kisfiam Ă©pen Ă©s egĂ©szsĂ©gesen megszĂŒletett 😊🙏 MĂĄs tĂ©szta, hogy nekem azĂłta is elĂ©g car sajnos a vĂ©rnyomĂĄsom, megnyertem a magas vĂ©rnyomĂĄst valĂłszĂ­nƱleg egy Ă©letre, amit a terhessĂ©g hozott elƑ mint egy idƑzĂ­tett bombĂĄt. 4 hete szĂŒltem, most belgyĂłgyĂĄsz prĂłbĂĄlja beĂĄllĂ­tani. MĂ©g egy tanĂĄcs: ha esetleg a dokik nem veszik a fĂĄradsĂĄgot, akkor kĂ©rd meg a vĂ©dƑnƑdet, hogy minĂ©l gyakrabban nĂ©zze neked, nem jelenik-e meg fehĂ©rje a vizeletedben.
2022. mĂĄrc. 23. 22:01
 6/7 anonim ***** vĂĄlasza:
100%

Én a baba mozgĂĄsĂĄhoz tudok hozzĂĄszolni, harmadik babĂĄt vĂĄrom Ă©s 34hetes vagyok.

ElsƑ gyermek fiĂșt, lustabb volt, inkĂĄbb helyezkedƑs nem voltak erƑs rĂșgĂĄsok.

Második kislány, na Ƒ nyomta rendesen olykor már kellemetlen is volt

Harmadik ismĂ©t fiĂș, kĂ©sƑbb is kezdtem Ă©rezni mint a mĂĄsodik gyermeket, Ă©s Ƒ is lustabb, nem aggĂłdok miatta mert minden nap Ă©rzem Ă©s Ƒ sem erƑsebb rĂșgĂĄsokkal jelez inkĂĄbb helyezkedƑs mozdulatai vannak es voltak korĂĄbban is. FĂĄjdalmat nem okozott soha pl...

2022. mĂĄrc. 23. 22:02
 7/7 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
A magzatmozgĂĄsok teljesen normĂĄlisak, a vĂ©rnyomĂĄsra figyelni kell az emelkedĂ©snĂ©l. VĂ©rnyomĂĄson kĂ­vĂŒl, amit Ă­rtĂĄl az minden normĂĄlis. Pocakban milyen baba Ă©s milyen lesz kint, az nem egyforma.
2022. mĂĄrc. 24. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!